Crna kronika
SUDAC NIJE IMAO MILOSTI

Pijanom vozaču 38.400 kuna kazne
Objavljeno 2. prosinca, 2019.
Gotovo da nema dana da neodgovorni vozači ne završe u zatvoru, a sve češće su i kazne koje im sud dodijeli visoke. Tako je u nedjelju na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden 33-godišnji vozač koji je u subotu u 23.30 u Koprivnici upravljao automobilom iako mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 1,86 promila. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 38.400 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije 12 mjeseci.

Dan prije isti je sud 46-godišnjem vozaču koji je u petak s 1,42 promila u krvi izazvao nesreću odredio kaznu od devet dana zatvora, 9900 kuna i zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca te je predan u zatvor u Bjelovar. U nedjelju je osuđen i 59-godišnji vozač koji je Koprivnicom vozio s 2,32 promila u krvi te se nije htio zaustaviti na znak policije. Osuđen je na novčanu kaznu od 18.300 kuna i zabranjeno mu je upravljanje vozilima B kategorije osam mjeseci.

Policija je jednog pripitog vozača zaustavila u petak oko 17.35 u mjestu Poljana, na području Lipika. U prometu je zatečen 24-godišnjak koji je bez položenog vozačkog ispita, ne noseći zaštitnu kacigu i pod utjecajem alkohola od 0,63 promila upravljao neregistriranim i neosiguranim mopedom Tomos. Tijekom vikenda, od 29. studenoga do 1. prosinca, u Osječko-baranjskoj županiji u prometu je zaustavljeno jedanaest vozača koji su imali nedopuštenu koncentraciju alkohola u krvi. Devet je bilo vozača osobnih automobila te jedan biciklist i vozač teretnog vozila.

Najvišu koncentraciju, 2,29 promila, imao je 40-godišnji vozač iz Darde koji je zaustavljen u nedjelju u 5.05 u Strossmayerovoj ulici Osijeku. Vozač je uhićen. Kazna od 40-ak tisuća kuna očekuje i vozača koji je zaustavljen u osječkoj Ulici Petefi Šandora u petak u podne i jednu minutu. Naime, 68-godišnji Osječanin vozio je automobil iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije te je odbio alkotestiranje. I on je uhićen, a osim velike novčane kazne za taj prekršaj predviđena je i zabrana vožnje na tri mjeseca i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Uhićen je i 28-godišnji vozač koji je sudjelovao u prometnoj nesreći u nedjelju u 22.20 u osječkom naselju Sjenjak. Taj je vozač imao 2,44 promila alkohola u krvi. S.Lacić
Vozač iz Darde zaustavljen je u Strossmayerovoj ulici u Osijeku. Imao je 2,32 promila alkohola u krvi
1,86

promila alkohola u krvi imao je vozač koji je vozio automobil iako mu je dozvola oduzeta
Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

Najčitanije iz rubrike