Regija
OTVORENJE KLIZALIŠTA I KONCERT DAMIRA KEDŽE

Pod božićnim nebom
počeo Advent u Županji
Objavljeno 2. prosinca, 2019.

Paljenjem božićnog neba i otvorenjem klizališta na prepunom Trgu kralja Tomislava, uz koncert odličnog Damira Kedže, počela je božićna čarolija u Županji.


- Drago mi je da smo se okupili u ovako velikom broju i upravo ste vi dokaz da i kod nas može biti dobro. Nadam se da ćemo svi uživati u vrijeme Adventa. Žao mi što je što je velik broj građana otišao izvan Županje, ali se nadam da će nas sljedećih godina biti još više i da će se bar dio njih vratiti - poručio je gradonačelnik Davor Miličević koji je zapalio i prvu adventsku svijeću. Pozvao je sve ljude dobre volje da tijekom Adventa dođu u Županju, jer to je vrijeme obitelji i zajedništva. Poželio je da se dobro osjećaju i da među brojnim sadržajima, koji će se izmjenjivati do kraja prosinca, pronađu nešto za sebe, za svoju dušu. Zahvalio je ljudima koji su se maksimalno potrudili dati doprinos u organizaciji Adventa, kako bi građanima dočarali duh Božića i omogućili da u svome gradu uživaju u bogatom i raznovrsnom programu, najboljemu do sada. Lijepo osmišljenim i dekoriranim trgom, pod božićnim nebom, širio se miris kuhanoga vina i borovine, a posjetitelji su uživali u prigodnoj ponudi izlagača na štandovima i ugostitelja u drvenim kućicama, uz peći na drva. Prava atrakcija za djecu bilo je klizalište, gdje će sve do kraja siječnja  zainteresirani građani iz Županje i okolnih naselja moći besplatno klizati.

U sklopu programa Adventa Županjce 13. prosinca očekuje i koncert Halida Bešlića, 21. prosinca u grad stižu i Fluentesi.   A pravi blagdanski spektakl 28. prosinca priredit će Opća opasnost, najbolji rock bend u Hrvatskoj, koji će već tradicionalno za kraj godine, kao zahvalu svome gradu i sugrađanima na podršci, Županji darovati veliki božićni koncert. U sklopu programa Adventa bit će priređene i brojne večeri raznih stilova glazbe, od swinga, jazza, acapella, slavonske do večeri sevdaha i narodne glazbe. Pripremljen je i bogat kulturno-umjetnički program i prikaz tradicijskih običaja na „Kokošiji Badnjak“ i drugih. Sve  završava dočekom Nove godine na trgu uz nastup TS Kristali, a nebo nad Županjom obasjat će veličanstveni vatromet.  Organizator Adventa je Grad Županja uz pomoć Lokalne agencije za razvoj „Vjeverica“.
Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike