Osijek
UZA ZVUKE BOŽIĆNIH PJESAMA

Prva adventska svijeća zapaljena je i u Tvrđi
Objavljeno 2. prosinca, 2019.
Na središnjem gradskom adventskom vijencu, u blizini franjevačkog samostana i crkve Sv. Križa u osječkoj Tvrđi, u nedjelju poslijepodne upaljena je prva svijeća. U nazočnosti brojnih Osječana svih generacija i uza zvuke božićnih pjesama u izvedbi operne prvakinje Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Sanje Toth i klavijaturista Igora Valerija, svijeću je upalila zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

- Ispred svih nas četiri su tjedna razmišljanja o Božiću, ali i o nama samima. Kakvi smo, što trebamo popraviti, kakvi trebamo biti prema drugima... Četiri su tjedna iščekivanja, nade, mira, vjere, dobrote, ljubavi - svega onoga najboljeg u nama. Upravo u to krenuli smo paljenjem prve adventske svijeće na našem novom Trgu Vatroslava Lisinskog, u Tvrđi - poručila je Gamoš, koja je nakon toga, zajedno s prvim potpredsjednikom Gradskog vijeća Dragom Šerićem, tradicionalno donijela cvijeće na oltar Gospe Osječke te nazočila svetoj misi, koju je predvodio pomoćni biskup đakovačko-osječki, mons. Ivan Ćurić.

Povratak osječkog Adventa u Tvrđu prokomentirao je Ivan Kristijan Majić, koordinator programa te popularne manifestacije. - Na radost svih Osječana, ove se godine Advent, u velikom i sjajnom izdanju, vratio u naš turistički biser - Tvrđu. Također, nismo zaboravili sve one lokacije koja je Advent posjetio u prethodnih šest godina. Rastemo iz godine u godinu i privlačimo sve širi krug posjetitelja, koji dolaze sa sve udaljenijih destinacija - rekao je Majić.

Glazbeni dio nedjeljnog programa osječkog Adventa svojim nastupima obogatio je vokalni sastav Akvarel i Igor Delač sa svojim bendom. D.Miklić
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

Najčitanije iz rubrike