Sport
GARETH SOUTHGATE

Hrvatska je jaka, pa jedan Kovačić im sjedi na klupi
Objavljeno 2. prosinca, 2019.
Englezi su zadovoljni nakon ždrijeba Eura 2020., tamošnja javnost slavi jer kažu kako Hrvatska, Češka i još jedan suparnik kojeg čekaju nakon kvalifikacija ne bi smjeli biti teška prepreka na putu do osmine finala. Iako je Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pobijedila i ušutkala Engleze, oni opet bahato najavljuju: "Hrvatska jest viceprvak svijeta, ali nije nimalo opasna, jer je prestara." No s mišljenjem medija, bivših nogometaša i TV stručnjaka ne slaže se engleski izbornik Gareth Southgate, koji se još jednom pokazao kao "kul" tip koji nikoga ne podcjenjuje.

- Možda sam i ja prije godinu dana mislio kako Hrvatska ima malo staru momčad, no oni su se jako dobro oporavili nakon Svjetskog prvenstva - započeo je Southgate, pa malo nahvalio Vatrene.

- Znamo koliko je kvalitetan njihov vezni red, to je čudo. Dovoljno je pogledati da im igrač poput Kovačića sjedi na klupi. Zar treba što dodati... Hrvatska je jedna vrhunska nogometna momčad.

Southgate će sljedećeg ljeta imati "pet tona na leđima". Očekivanja javnosti su golema, puno veća nego uoči SP-a.

- Pritisak postoji, ali moramo ga prihvatiti. Znam da imamo puno toga na čemu možemo graditi daljnji napredak. Radije smo u ovoj ulozi, momčad koja je favorit nego neka koja nema šanse proći jer je slaba i igra loše.
Engleska je uz Hrvatsku još i u skupini s Češkom, koja je u ovim kvalifikacijama za EURO Gordom Albionu nanijela poraz u Pragu. I. Li.
Englezi favoriti
Vodeće kladionice izbacile su ponudu za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine, a najviše izgleda za naslov europskog prvaka daje se Englezima.

Ako "Gordi Albion" 12. srpnja iduće godine na Wembleyu podigne pobjednički pokal za jednu uloženu funtu, dobitak je četiri funte. Na drugom mjestu su Belgijci (5.5), a na trećem Francuzi (6). Zatim slijede Nizozemska (7), Španjolska (8) i Njemačka (8). Hrvatska je na tek devetom mjestu s koeficijentom 25, a ispred svjetskih doprvaka su i Italija (10) i Portugal (16).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike