Sport
DOMAĆI PORAZ ODBOJKAŠICA S DRAVE

Izgubile u tri seta
na identičan način
Objavljeno 1. prosinca, 2019.
Nije odbojkašicama Osijeka uspjelo nastaviti domaću pobjedničku seriju u Superligi. U sklopu 8. kola, bodove iz Gradskog vrta zasluženo je odnijela Marina Kaštela, koja je kao i u prvom međusobnom odmjeravanju, još tamo na otavaranju sezone, slavila u tri seta. No, konačan rezultat često zna i zavarati, a ovdje je to svakako slučaj, jer nisu domaće bile nimalo u podređenom položaju. Na parketu se 85 minuta vodila žestoka i izjednačena borba, a da je bilo ravnopravno, svjedoči i ishod svakog seta, koji je odlučen na razliku. Na žalost domaćina, dva poena po setu više su osvajale Kaštelanke, koje su pokazale više mirnoće u tenucima kada se sve "lomilo". Sve tri dionice ponudile su gotovo identičan scenarij. Bilo je uglavnom izjednačeno do sredine seta, a kako se on bližio kraju, gošće su prve stizale do set-lopti. U prvom i drugom su realizirale treću, a za potvrdu pobjede trebala im je druga set-meč lopta. Najbliže setu Osijek je bio u drugoj dionici, kada je stigao do 24:24, nakon čega su izostala prava, kvalitetna rješenja. Šteta, jer nije moralo ovako završiti.

- Bolje je Marina odrađivala ključne poene, u tim smo trenucima napravili previše pogrešaka. Ove sezone to nam se već dogodilo, ali ništa čudno jer naš je kadar na parketu gotovo kompletan sastavljen od juniorki, jedino je kapetanica Krivić tu nešto iskusnija. Vidi se to najbolje baš u ovakvim utalmicama, gdje lopta-dvije odluče kasniji tijek. Šteta, ali ne treba previše žaliti, sljedeći vikend imamo treće uzastopno domaćinstvo protiv Olimpika, gdje moramo ispraviti propušteno- smatra trener odbojkašica s Drave, Miroslav Đekić.

Gubio je Osijek već na sličan način od ekipa iz gornjeg dijela poretka. Kaštelanke su, ne treba to zaboraviti, druge u superliogaškom poretku, a na sličan način bodove je iz Gradskog vrta odnijela Rijeka CO, koja je dva od tri seta dobila na razliku. Stoga se može očekivati, kada se oscilacije smanje, da će se osvajati i bodovi protiv najboljih superligaških sastava.

U ovom kolu uspješan gost bila je Enna Vukovar, koja je sa 3:0 (15, 13, 12) svladala zagrebački Olimpik. N. Benčina
OSIJEK       0

MARINA K.       3

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Ksenija Jurković i Antonio Pavičić,

OSIJEK: Kainz, Ubavić, Karatović, Lovrić, Štebih, Krivić, Grahovac, Merkaš, Županić, Žulj, Jurić, Lizatović, Rajndl, Gajić.

MARINA KAŠTELA: Botić, Subašić, Rožić, Dežulović, Kalman, Teklić, K. Zdilar, Ćopić, Jureta, J. Zdilar, Ćurak, Zdjelar.

REZULTAT PO SETOVIMA: 23:25, 24:26, 23:25
Najčitanije iz rubrike