Sport
DRUGA HNL

Druga momčad Osijeka do pobjede je stigla nakon mjesec i pol dana
Objavljeno 2. prosinca, 2019.
Nakon mjesec i pol dana Osijek II je napokon pronašao žrtvu u Drugoj HNL. U Gradskom vrtu palo je Međimurje, pa se u bijelo-plavim redovima sad lakše diše. Bila je to solidna nogometna predstava koju je je djelomično pokvario slabi sudac Ante Čuljak iz Zagreba, koji je pokazao čak deset žutih kartona u jednoj sasvim običnoj utakmici, a osim toga poklonio je gostima kazneni udarac koji na kraju nije iskorišten. Mogao je taj susret otići i u drugom smjeru da su gosti iskoristili dvije velike prilike koje su imali u prvom poluvremenu. Inače, taj dio susreta završen je bez pogodaka, a vidjeli smo po dvije dobre prilike s obje strane. U 11. minuti Jesenović je u čistoj situaciji zaustavio Dagu, isto je u 20. minuti na drugoj strani učinio Barešić protiv Ikića, Jesenović se iskazao i u 30. minuti kada je zaustavio Marina, a Neven Hlišć je nakon pogreške Gačića propustio možda i najbolju priliku prvog dijela kada je s desetak metara opalio visoko preko vrata. U drugom poluvremenu stigli su pogodci. U 49. minuti Marin je udario, činilo se, bezopasnu "svijeću" u kazneni prostor gostiju, no vjetar koji je puhao poigrao se loptom dok je bila u zraku, što je otežalo posao gostujućem stoperu Knezoviću, a uporan je bio Todorov, na kraju došao do lopte i mirno prebacio Jesenovića - 1:0. Deset minuta kasnije Todorov je odlično proigrao Marina, koji je izašao sam pred Jesenovića te ga mirno svladao - 2:0. Nakon toga nogometaši Osijeka II imali su još dvije vrlo zrele prilike za rješavanje pitanja pobjednika, ali je udarce Dage i Marina zaustavljao raspoloženi Jesenović. U završnici susreta gosti su krenuli na "sve ili ništa", a u 78. minuti su dobili poguranac od suca Čuljka. Jedan bezazleni dvoboj vratara Barešića Osijek II i napadača Međimurja Šimičića sudac je okarakterizirao prekršajem vratara Osijeka i dosudio kazneni udarac. S tribina se činilo kako nema govora o najstrožoj kazni jer do inercijskog kontakta između vratara i napadača došlo je kada je lopta već napustila teren. No Novoselec je namjestio loptu na bijelu točku i pogodio lijevu vratnicu, pa je pravda na neki način zadovoljena.
Ipak, gosti su tri minute kasnije uspjeli završnicu susreta učiniti neizvjesnom kada je Brcković lijepim udarcem s 13-14 metara iskosa naciljao malu mrežicu u suprotnom Barešićevu kutu - 2:1. No do kraja Osječani su sačuvali vodstvo i došli do važne pobjede koja ih vraća u gornji dio ljestvice. D.Keler
OSIJEK II**2 (0)

MEĐIMURJE**1 (0)

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Gledatelja: 150. Vrijeme prohladno. Teren dobar. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb) - 5,5. Strijelci: 1:0 Todorov (49), 2:0 Marin (60), 2:1 Brcković (81). Žui kartoni: Soldić, Ilić, Beljo, Ćosić, Durdov (Osijek II), Šimičić, Knezović, Brcković, Hudećek, Patafta (Međimurje). Crvenih kartona nije bilo.

OSIJEK II: Barešić 6,5, Ćosić 6,5, Gačić 6, Stanić 6,5, Todoroski 6 (od 53. Benić 6), Soldić 6, Ilić 6, Todorov 7 (od 80. Kuprešak -), Marin 7, Dago 6 (od 88. Durdov -), Beljo 6.

MEĐIMURJE: Jesenović 6,5, Hudećek 6, Knezović 5,5, Novoselec 6, Vidović 6, Hranilović 5,5, Patafta 6 (od 77. S.Hlišć -), N. Hlišć 5,5 (od 70. Hajdinjak 6) Brcković 7, Ikić 6, Šimičić 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: MILE TODOROV (OSIJEK)
Možda ste propustili...

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike