Osijek
ZAVRŠNE PRIPREME ZA NADOLAZEĆI ADVENT U SREDIŠTU GRADA

Zimska kupola kao centar Trga
Objavljeno 27. studenog, 2019.
Do Božića je ostalo nešto manje od mjesec dana, a do početka Adventa u Osijeku samo nekoliko, pa se i radovi na uređenju manifestacijske infrastrukture približavaju kraju. Vidljivo je to i na glavnom osječkom Trgu dr. Ante Starčevića, gdje središnje mjesto zauzima velika zimska prozirna kupola, a što će nuditi, pojasnio nam je Ivan Kristijan Majić, ravnatelj Kulturnog centra Osijek.

"Riječ je o prostoru koji će posjetiteljima Trga nuditi svojevrsni uvod u adventska događanja mahom smještena u Tvrđi i biti im jedna od postaja u obilasku cijele manifestacije. Primijetili smo da ljudi nisu baš vični boraviti ondje tijekom hladnog zimskog vremena, pa se nadamo da će se ovime i to promijeniti. Ovo je jedna jednostavna gesta za naglašavanje upravo tog prostora u središtu grada u kojemu će se posjetitelji moći skloniti od vjetra i vremenskih nepogoda. "Nositelj" kupole bit će Osječka pivovara koja će ondje imati pivnicu, a postojat će i prostor za sjedenje i ugodan boravak u njoj. Također, oko nje će biti desetak kućica u kojima će biti moguće kupiti i konzumirati različite proizvode i okrijepiti se čajem ili kuhanim vinom", zaključio je Majić.

Dodajmo ovome još da će glavni osječki trg dodatno oživjeti i tradicionalni Božićni tramvaj, koji će i ove godine oduševljavati brojne mališane i njihove najmilije. E.N.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROBLEMI U REISNEROVOJ 64

Nemaju tople vode, a ostali i bez majstora

2

PRIMARNA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA

U Baranji nedostaje jedan, a u Osijeku tri ginekološka tima

3

U 2019. U OSIJEKU ROĐENO 1897 DJECE

Od biblijskih junaka do likova iz TV serija