Dome slatki dome
TEST ELECTROLUX RENEW 800 E8ST1-8EGM

Parna stanica koja glačanje čini privlačnim
Objavljeno 28. studenog, 2019.
Na tržištu možemo pronaći parne stanice, glačala koja nadmašuju svako klasično glačalo

Glačanje je često jedan od omraženijih kućanskih poslova i često se obavlja nevoljko. Jednostavno, glačanje se mora obaviti, ali nerijetko nakon njega kreće salva žalbi onoga tko je glačao. Od žalbi na odjeću, vodu, paru, glačalo, dasku, apsolutno ništa nije kako treba. Međutim, vjerojatno je rješenje u jednoj stvari – glačalu. Ako odemo u trgovački centar, pronaći ćemo glačala koja se svojim konceptnom gotovo nisu pomakla iz srednjeg vijeka, samo što površinu glačala sada zagrijava struja. U današnjem tehnološki naprednom i vremenski sve više ograničenom svijetu trebamo glačalo koje će pratiti naš životni stil i pružiti nam besprijekorne rezultate te učiniti glačanje privlačnom radnjom.


Svi oni koji su pokušali nešto glačati bez pare znaju koliko taj posao može biti mukotrpan. No para koju pružaju glačala jednostavno je suviše slaba i ima je premalo za iole učinkovito i brzo glačanje. Stoga na tržištu možemo pronaći takozvane parne stanice, odnosno glačala koja svojim kapacitetom pare daleko nadmašuju bilo kakvo klasično glačalo. No, kao i među svim uređajima, pa tako i među parnim stanicama, imamo ona vrhunska do onih upitnih mogućnosti.


Ova parna stanica najmoćniji je model koji Electrolux nudi. Iza kriptične oznake E8ST1-8EGM krije se najjači model Electrolux Renew serije parnih stanica. U ovećem pakiranju stiže Electrolux Renew 800 E8ST1-8EGM parna stanica koju krasi iznimno privlačan dizajn te moderna tamnosiva boja. Nakon što smo upute i četkicu za čišćenje ostavili po strani, parnu stanicu stavljamo na stol ili stabilnu dasku za glačanje. Vodite računa da je parna stanica većih dimenzija, pa stoga planirate li kupnju i daske za glačanje, nužno je da bude stabilnija te ponudi mjesto za ostavljanje parne stanice. Glačalo je povezano finim pletenim kabelom koje provodi električnu energiju te mlaz pare proizveden u parnoj stanici. Parnu stanicu moguće je koristiti i za brzinska glačanja kada nešto trebamo na brzinu izglačati prije odlaska, ali i naravno za glačanje više predmeta. Nakon ulijevanja vode u spremnik, koji donosi i dodatak za uklanjanje kamenca, jer moguće je koristiti vodu iz slavine ili destiliranu vodu, spremni smo za rad. Klikom na tipku za uključivanje parna stanica bit će spremna za od prilike minutu i pol. Samo glačalo opremljeno je efektnim svjetlom koje pulsira u ružičastoj nijansi dok se ne postigne radna temperatura, a jednom kada je postignuta, uključuje se svijetlo koje praktično osvjetljava predmete koje glačamo. Kontrola temperature odvija se panelom osjetljivim na dodir, a posebnost ovog glačala je da omogućava glačanje i delikatnih komada, poput odjeće za sportske aktivnosti, kod kojih će ponovno aktivirati svojstva odbijanja vode. Druga tipka na samoj stanici omogućava i ekonačin rada, snižavajući temperature i tlak pare, što je korisno ako imamo mnogo posla pred nama. Rezultati glačanja govorit će sami za sebe – od delikatnih košulja, posteljina, majica i hlača, zapravo sve će biti savršeno i bez nabora.
Marin Režić
Možda ste propustili...

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

Najčitanije iz rubrike