Crna kronika
OPTUŽENO SEDAM OSOBA

Kokain i heroin kupio u
Splitu i vozio u Vinkovce
Objavljeno 27. studenog, 2019.
Krijumčari i dileri otkriveni su u kolovozu u okviru policijske akcije naziva "Faraon"
VINKOVCI - Protiv sedam osoba Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima podignulo je optužnicu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanja trošenja droga.
Optužnicom se 58-godišnjeg muškarca tereti da je radi daljnje preprodaje u tri navrata nabavljao kokain i heroin od 65-godišnjaka, posredstvom 57-godišnjaka, koji je drogu iz Splita vozio u Vinkovce i Gradište kod Županje. Jednom su prevezli najmanje 100 grama, drugi put neutvrđenu količinu, a treći put 489,60 grama droge. Potom je 58-godišnjak drogu, na području Vinkovaca, prodavao krajnjim konzumentima i 44-godišnjaku, koji ju je potom prodavao krajnjim konzumentima posredstvom još triju osoba. Pedesetosmogodišnjaka se tereti i da je 44-godišnjaku omogućio konzumaciju kokaina u njegovu stanu.


Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je za četiri osobe zatražilo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a za još dvije produljenje mjera opreza. Predloženo je i da se od četvorice okrivljenih oduzmu novčani iznosi koji su od njih privremeno oduzeti prilikom uhićenja te od 58-godišnjaka 3,08 grama heroina, od 44-godišnjaka precizna digitalna vaga i 0,09 grama kokaina te od 65-godišnjaka 489,60 grama kokaina.


Općinski sud u Vinkovcima još uvijek nije potvrdio navedenu optužnicu, ali je 15. studenoga produljio istražni zatvor četvorici, za koje je odvjetništvo to i zatražilo.


Podsjetimo, krijumčari i dileri droge otkriveni su krajem kolovoza u okviru policijske akcije kodnog naziva "Faraon". Istragom je bilo obuhvaćeno deset osoba, a na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj tada je rečeno da je 58-godišnjak iz Vinkovaca u svom stanu miješao drogu s laktozom radi dobivanja veće količine i preprodavao ju ovisnicima. Među uhićenima bile su osobe koje su od prije poznate policiji upravo zbog preprodaje različitih vrsta droga, a neke su zbog toga već i bile u zatvoru.

Akcijom "Faraon" bile su obuhvaćene dvije osobe s područja Đakova, po jedna osoba s područja Osijeka i Županje, dvije iz Splita te četiri osobe iz Vinkovaca. Policajci su podsjetili i na akciju "Lonac" iz travnja, a u kojoj su privedene četiri osobe, kod kojih je pronađeno oko kilogram i 446 grama marihuane, oko tri kilograma i 706 grama amfetamina speeda, oko 630 grama MDMA kristala, 1437 komada ecstasyja, oko 13,6 grama gljive "Psilocibin", 10 sjemenki Cannabis indica, kao i oko dva kilograma i 160 grama sitno rezanog duhana te 2600 kuna i 500 eura, kao i digitalna vaga. Također je postojala sumnja da su i dva automobila kupljena od novca stečenog od preprodaje droge.
Sandra Lacić
4

optužene osobe i dalje ostaju u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela
UZGAJAO MARIHUANU U OSIJEKU
Improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane otkriven je u središtu Osijeka, u Županijskoj ulici. Policajci su, nakon što su dobili sudski nalog, pretražili dom 30-godišnjaka gdje su, osim improviziranog laboratorija za uzgoj marihuane, pronašli i nekoliko stabljika indijske konoplje i nekoliko grama marihuane te više od tisuću tableta i više desetaka ampula tvari zabranjenih u sportu. Protiv 30-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog "neovlaštene proizvodnje i prometa tvari zabranjenih u sportu" i "neovlaštene proizvodnje droge".
Možda ste propustili...

TRAGIČNA NESREĆA U SLAVONSKOM BRODU

Djevojka poginula u naletu vlaka

NESREĆA NA RADU U MAJŠKIM MEĐAMA U BARANJI

Radnik propao kroz krov i smrtno stradao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana