Novosti
PREDSJEDNICA URUČILA RED DANICE HRVATSKE S LIKOM KATARINE ZRINSKE

Odlikovano 148 dobrovoljnih darovatelja krvi
Objavljeno 20. studenog, 2019.
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je odlikovala 148 dobrovoljnih darovatelja krvi, a povelje je uručila Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu i Klinici za očne bolesti Kliničke bolnice "Sveti Duh" u Zagrebu.


Dobrovoljni davatelji krvi odlikovani su Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, za plemenitu i humanitarnu aktivnost darovanja krvi i krvnih sastojaka (više od stotinu puta za muškarce, odnosno više od sedamdeset pet puta za žene), a u prigodi Dana dobrovoljnih darivatelja krvi.


Ravnateljici Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu Ireni Jukić uručila je Povelju Republike Hrvatske, za izniman doprinos Zavoda razvoju transfuzijske medicine te za poticaj dobrovoljnog davanja krvi i edukacije javnosti o važnosti darovanja krvi, u povodu 70 godina rada.
Klinici za očne bolesti Kliničke bolnice "Sveti Duh" dodijelila je Povelju Republike Hrvatske, za izniman doprinos liječenju očnih bolesti provedbom Nacionalnog preventivnog programa ranog otkrivanja slabovidnosti kod djece, uspostavu nacionalnog Registra ranog otkrivanja slabovidnosti te implementaciju ekspertize na svjetskoj razini, što ostvaruje kao Suradni centar Svjetske zdravstvene organizacije za dječju oftalmologiju, u prigodi Međunarodnog dana djeteta. H


Vuk Tešija
Možda ste propustili...

ŠTO JE NA 100.000 ISPITANIKA POKAZAO IZBORNI KOMPAS

Četvrtina ispitanika ne bi glasala za programski im blisku stranku

KAŽNJAVANJE UPORNIH PROMETNIH PREKRŠITELJA

Policija oduzela 1148 vozila

Najčitanije iz rubrike