Osijek
GODIŠNJICA TVRTKE ERICSSON NIKOLA TESLA U OSIJEKU

Kovačević: Uz ovaj potencijal, trebamo i otvoriti perspektivu mladim ljudima u Slavoniji
Objavljeno 20. studenog, 2019.

U rujnu prošle godine tvrtka Ericsson Nikola Tesla u Osijeku je otvorila svoj razvojno-istraživački centar. Nakon nešto više od godinu dana, jučer su uz obilježavanje te godišnjice organizirali i Dan otvorenih vrata, kako bi lokanoj javnosti, ali ponajprije studentima osječkog sveučilišta predstavili svoje djelovanje. A oni su imali izvanrednu priliku da čuju o tome, a potom i postavljaju pitanja Gordani Kovačević, predsjednici kompanije, i gotovo polovini jučer okupljenog tvrtkina menadžmenta.

U pozdravnoj riječi Kovačević je podsjetila na nedavno obilježavanje 70. godišnjice djelovanja tvrtke i doprinos u kreiranju novih tehnoloških trendova.

- Neovisno o različitim izazovima i promjenama koje su bile pred nama, znali smo se adaptirati zahvaljujući kvaliteti i inovativnosti naših stručnjaka, ali i liderskog menadžmenta. Drago mi je što ovdje vidim studente, jer oni su potencijal za širenje našeg razvojno-istraživačkog centra u Osijeku. Ovo druženje je i prilika da vas motiviramo da vidite što mi radimo, pa da možda i sami dobijete ideje u kojem smjeru započeti ili nastaviti svoj poslovni život - rekla je Kovačević.

Od ukupno 3200 zaposlenika više od 1500 radi ih upravo u Razvojno-istraživačkom centru. U ovom osječkom ih je 50-ak.

- Pitali su me zašto otvaramo ured u Osijeku. Dva su razloga. Prvo, zato što smo i prije otvaranja gledali potencijal stručnjaka, tržišta, a tu je i suradnja sa Sveučilištem koju smo njegovali prethodnih godina. S druge strane, mi smo i društveno odgovorna kompanija, pa, uz potencijal koji ovdje postoji, trebamo i otvoriti perspektivu mladim ljudima u Slavoniji, i da vam pokažemo kako postoje kompanije svjetskog glasa u kojima možete raditi na fantastičnim projektima - ne skriva Kovačević.

U ime gradske uprave na tome joj je zahvalio dogradonačelnik Boris Piližota.

- Nama je drago što se nastavlja suradnja s našim FERIT-om te da je u planu otvaranje laboratorija, u kojemu će studenti moći dobiti praktična znanja. Najavljeno nam je da se planira svake godine održavati ovakav dan kako bi se povezalo sa svim institucijama, tvrtkama, Gradom Osijek, sa svima koji moraju i mogu pridonijeti daljnjem razvoju ICT-a ne samo u gradu Osijeku nego i gledajući globalno - rekao je Piližota.

U prezentacijskom dijelu najviše je pozornosti dano napretku koji će pružiti peta generacija mobilne telekomunikacijske tehnologije.
D. Kuštro
Od 3200 zaposlenika više od 1500 radi ih u Razvojno-istraživačkom centru. U ovom osječkom ih je 50-ak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike