Novosti
MORH MILANOVIĆU:

Ranjeni vojnik htio se osobno pokloniti žrtvama
Objavljeno 19. studenog, 2019.
Predsjednički kandidat Zoran Milanović kritizirao je u utorak predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović zbog čina kojim je otkriven identitet hrvatskog vojnika koji je ranjen u Afganistanu kada mu je pri paljenju svijeća na Ovčari pomogla da položi krunicu na križ, a to zabilježila kamera. "Možemo vas izvijestiti kako je sudjelovanje na obilježavanju 28. obljetnice stradavanja Vukovara navedenog pripadnika Hrvatske vojske bila njegova osobna želja, jer se htio pokloniti žrtvama grada heroja zajedno sa tisućama drugih ljudi te nije bilo nikakve posebne organizacije susreta", priopćio je MORH na upit Nove TV o ovom slučaju.


"Ozlijeđeni pripadnik se nalazi na bolovanju, predstoji mu oporavak, a više nije i neće biti raspoređen na operativnim poslovima koji zahtijevaju zaštitu identiteta. Također, ističemo kako se njegov identitet nije službeno komunicirao", odgovorili su iz MORH-a.
"Radi se o sasvim ozbiljnom kaznenom djelu", objavio je Milanović na Facebooku ne precizirajući koji je zakon prekršen. D.Pav.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike