Osijek
PRODAJA STANOVA U VLASNIŠTVU DRŽAVE

Za 30-ak kvadrata samo 20 tisuća kuna
Objavljeno 20. studenog, 2019.
Među ponuđenim nekretninama najatraktivniji je stan na Vijencu Ivana Meštrovića na kućnom broju 102, površine 54 kvadrata

Ministarstvo državne imovine objavilo je javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 18 stanova u vlasništvu RH, od kojih je njih šest na lokaciji u Osijeku. Rok za podnošenje ponuda je 19. prosinac, a nekretnine će potencijalni kupci moći razgledati 3. i 4. prosinca.


Iako je nekretnine nemoguće pogledati iznutra prije spomenutih datuma, nakon kratkog obilaska može se (bar prema vanjskom izgledu i lokaciji) zaključiti kako je ponuda ovaj put nešto kvalitetnija negoli je to bio slučaj za prijašnjih natječaja, kada je država "na bubanj" uvelike stavljala neuvjetne potleušice.


Prema omjeru cijene i atraktivnosti lokacije, među šest u Osijeku ponuđenih nekretnina ističe se svakako stan na Vijencu Ivana Meštrovića na kućnom broju 102, površine 54 kvadrata. Smješten je na drugom katu i u energetski razred C. Stan se sastoji od dvije sobe, kuhinje, izbe, kupaonice, nužnika, predsoblja, degažmana i balkona, a uz njega je vezana i pripadajuća drvarnica. Početna mu cijena iznosi 300 tisuća kuna, odnosno 750 eura za kvadrat, čime se svrstava među do sada najskuplje državne stanove koji su u Osijeku bili ponuđeni na prodaju. No i dalje je riječ o povoljnoj kupnji s obzirom na to da energetski razred i vanjština zgrade u kojoj se nalazi sugerira kako je riječ o nekretnini u koju se nedavno ulagalo. Kao i s obzirom na činjenicu da slični stanovi na ovoj lokaciji nisu često u ponudi, a kada jesu, da im je tržišna cijena po kvadratu u prosjeku 250 eura viša.


Iako se to na prvi pogled ne čini, također kao dobru ponudu valja istaknuti i stan u Divaltovoj ulici na kućnom broju 210, površine 30,65 četvornih metara, dvorišnog tipa te energetskog razreda G. Sastoji se od jedne sobe i kuhinje, a početna mu cijena iznosi 20.100 kuna, odnosno tek 87 eura po kvadratu. Iako nije riječ o nekretnini u atraktivnom stanju, atraktivna joj je lokacija, kao i cijena koje sugeriraju mogućnost većeg interesa građana.
Još su u ponudi dva podrumska stana - jedan u Istarskoj na kućnom broju 8, a drugi u ulici I.G. Kovačića 9. Ovaj u Istarskoj, koji se trenutačno procjenjuje kao neuvjetan za stanovanje, površine je 32,32 kvadrata, te mu početna cijena iznosi 79.500 kuna, a stan u Ulici I. G. Kovačića površine je od približno 14 kvadrata, čija je početna cijena 85.700 kuna. Prodaje se još i stan u dvorišnom prizemlju u Cvjetkovoj ulici 52 površine 27,32 četvornih metara po početnoj cijeni od 50.500 tisuća kuna, te još jedan stan na Vij. Ivana Meštrovića 102, ali ovaj na ne tako atraktivnom 13. katu, površine 38,22 kvadrata i početne cijene od 212 tisuća kuna. Iz Ministarstva državne imovine ističu kako je rok za podnošenje ponuda 19. prosinca te da se svi stanovi prodaju u zatečenom stanju “VIĐENO - KUPLJENO”.


Ivana Solar
rok za ponude
DO ČETVRTKA, 19. PROSINCA
STAN IDE NAJBOLJEM PONUDITELJU
Najpovoljnijim ponuditeljem smatrat će se onaj koji je ponudio najvišu cijenu, a koja mora biti veća od početne cijene. Uz napomenu kako u slučaju da ako isti ponuditelj dostavi više ponuda za isti stan, valjanom će se smatrati isključivo ponuda s najvećim iznosom ponuđene cijene. Kao i da se u slučaju odustanka prvog najpovoljnijeg ponuditelja, najpovoljnijim ponuditeljem smatra sljedeći ponuditelj koji je ponudio najvišu cijenu. Također, ističe se kako ponuditelj koji odustane od ponude gubi pravo na povrat jamčevine.
Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

Najčitanije iz rubrike