Osijek
DVOSTRUKA TRAGEDIJA OBITELJI SLUKAN

Zvonimir preminuo, no gradnja kuće neće stati
Objavljeno 20. studenog, 2019.
Kad smo 25. rujna posjetili obitelj Slukan iz Josipovca u njihovu privremenom domu, točnije u garaži, presretni supružnici razveselili su se kako bi se već za Božić mogli useliti u kuću koja im je izgorjela u velikom požaru sredinom kolovoza. I sve to zahvaljujući ne samo humanitarnim akcijama nego i činjenici da je, uz pomoć prijatelja, Zvonimir Slukan kuću digao do krova. Nažalost, on nije dočekao ispunjenje svoje želje. Umjesto u kuću, otišao je 13. studenoga na svoje vječno počivalište.

- Sve nas je potresla smrt gospodina Slukana, no kuća se gradi i dalje. Njegov sin, kum i prijatelji završili su započeti posao i trenutno je u fazi gradnja krova, a potom se treba pobrinuti i za stolariju – rekao je Jakov Mihaljević, predsjednik Mjesnog odbora Josipovac, koji se, podsjetimo, zajedno s dvjema tamošnjim župama zauzeo za pomoć ne samo Slukanovima nego i obitelji Sopjanac, koja je tog 14. kolovoza u velikom požaru također izgubila dom. Riječ je bila o tri povezana stana, nakon čega su Sopjančevi otišli privremeno u Dardu, a Slukanovi od nevelike garaže napravili kuhinju i dnevni boravak.

- Mjesni odbor i svi u Josipovcu pomažemo koliko god možemo, no sad je velika stavka stolarija, dok je postavljanje struje i vode već riješeno – kaže Mihaljević, dodajući da je i kuća obitelji Sopjanac također u sličnoj fazi rada. No, dok je obitelj Sopjanac, kako nam je ranije potvrđeno, morala pronaći radnike, Zvonimir Slukan uz pomoć „svojih građevinaca” u samo jednome danu digao je kuću do deke.

„Dobar sam s ljudima, pa su mi ljubavlju uzvratili i u subotu smo sazidali gotovo cijelu kuću”, rekao je tada našoj ekipi Zvonimir Slukan. Bio je u pravu, jer i nakon što je iznenada preminuo, njegova se zamisao provodi u djelo. No, kako bi Ružica Slukan što prije imala svoj krov nad glavom, obitelj, ali i predsjednik Mjesnog odbora Jakov Mihaljević pozivaju tvrtke koji se bave stolarijom da pomognu ovim obiteljima koje su dan uoči blagdana Velike Gospe ostale bez svega što su imale, a Ružica Slukan sasvim nenadano i bez svoga supruga. Stoga, ako želite njoj, ali i obitelji Sopjanac pomoći, možete se priključiti humanitarnoj pomoći koja ne prestaje od Velike Gospe, samo dan nakon velikoga požara. Naime, osim u stolariji potrebnoj za završetak kuće, pomoći možete i financijski kako bi se što prije uselili u svoj dom. Računi za pomoć obitelji Sopjanac: Tomislav Sopjanac - Addiko bank IBAN: HR9025000093203389878, a za pomoć Ružici Slukan moguće se obratiti u Mjesni odbor Josipovac. M. Mihelić
Sad je velika stavka stolarija, a postavljanje struje i vode već je riješeno, kaže Jakov Mihaljević
Možda ste propustili...

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike