Mozaik
20. OBLJETNICA

Božićna bajka Ive Gamulina
Objavljeno 20. studenog, 2019.
Budući da se ove godine obilježava 20 godina profesionalne pjevačke karijere jednog od najpoznatijih opernih pjevača u Hrvatskoj Ive Gamulina Giannija, 8. će prosinca održat pravu božićnu bajku u svom matičnom kazalištu, zagrebačkom HNK-u. Znakovitim nazivom ‘‘Čarolija Adventa‘‘. Usporedno s kazališnom karijerom, Gianni već dugi niz godina uspješno gradi i onu glazbenu, koja uključuje snimanje i izvođenje autorskih pjesama te brojne samostalne koncerte te na taj način uvelike pridonosi nastojanju da se klasična glazba ne odmetne iz fokusa na hrvatskoj estradnoj sceni. Tom jako važnom i uspješnom životnom misijom iza sebe je ostavio niz dirljivih pjesama koje rijetko koga ostavljaju ravnodušnim, poput ‘‘Ljubav, to si ti‘‘, ‘‘Tebi dugujem‘‘ ili ‘‘Ostani tu‘‘, ali i ostvario razne suradnje s respektabilnim imenima hrvatske i međunarodne glazbene scenu (Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Doris Dragović, Kaliopi, Anna Oxa, Natalie Cole).

Nova recentna uspješnica poznatog pjevača, najavljeni koncert, koncipirat će se s izrazitom pažnjom i posvećenošću jer u smislenu cjelinu namjerava povezati tri umjetnosti i Giannijeve ljubavi – glazbu, ples i dramu. J.Kn.
BROJNI GOSTI
Pratit će ga simfonijski orkestar, a na pozornici će mu se pridružiti tri sopranistice zagrebačkog HNK-a - Mima Karaula, Ana Zebić i Mia Domaćina Topalušić, okupljene pod imenom One. Gamulin otvara prostor i za mlade nade i talente te, uz njegov bok, nastupaju ženski zbor Mozartine, zbor dječaka BoysVoice, baletni prvaci Iva Vitić Gameiro i Guilhermo Gameiro Alves, kao i mladi glumci izrazitih vokalnih sposobnosti Ivan Colarić i Vanda Winter, koji najavljuju kultne božićne pjesme prepjevane s njihovim ‘čarobnim začinima’. Svi oni uveličali su svojim nastupima njegov koncert ‘’Belcanto pod zvijezdama’’ u Klovićevim dvorima, koji je ljetos naišao na izrazito pozitivne reakcije publike te su presretni što je ta prelijepa glazbena priča nastavila svoj put.
Najčitanije iz rubrike