Sport
DAVIS CUP

Dva Borne, ipak, nisu mogla
puno protiv dva Rusa
Objavljeno 18. studenog, 2019.
Hrvatska je u Madrid stigla kao branitelj naslova, a na startu je poražena od tenisača Rusije

Oslabljena hrvatska teniska reprezentacija imala je nadu da može do iznenađenja u Madridu, ali to je iznenađenje izostalo. U susretu prvog kola skupine B Davis Cupa, koji se od ove godine prvi puta igr u ovom formatu, hrvatski tenisači poraženi su od Rusije. Branitelj naslova tako je pokleknuo na startu, ali to nije iznenađenje...

Sve je bilo jasno nakon singlova, Borna Gojo i Borna Ćorić poraženi su od Andreja Rubljova, odnosno Karena Hačanova, pa je Rusija povela s nedostižnih 2:0 i posljednji susret parova nije mogao promijeniti ukupnog pobjednika.

Meč Hrvatska - Rusija otvorili su 21-godišnji Borna Gojo i Andrej Rubljov, debitant u našoj teniskoj vrsti pružio je solidan otpor, ali nakon sat i osam minuta igre slavio je Rubljov sa 6:3, 6:3. Nadali smo se da Ćorić može vratiti stvari na početak, odigrao je dobar meč, no nakon tri seta izgubio je od Hačanova sa 6:7 (4), 6:4, 6:4.

Borna Gojo je prije tri mjeseca ušao u svijet profesionalnog tenisa i kao 280. igrač s ATP ljestvice dobio je priliku zaigrati za branitelje naslova na završnom turniru Davis Cupa. Debi nije prošao uspješno, prema očekivanju, favorizirani Rubljov, 23. tenisač svijeta, posao je riješio u dva seta i donio svojoj momčadi prvi poen. Gojo se nadao senzaciji, no Rubljov je rutinski uspješno odradio što se od njega očekivalo.

Hrvatska je mnogo više nade polagala u drugog Bornu, Ćorića, ali ni on nije mogao do pobjede. Trenutačno naš prvi reket dobro je otvorio meč, dobio prvi set, ali u nastavku je ostao bez snage i Hačanov je okrenuo rezultat u svoju korist. Prvi set je riješen u tie-breaku, Hačanov je uz mini break poveo sa 2:0, ali je Borna brzo okrenuo rezultat u svoju korist i dobio tie-break sa 7:4. U drugom setu ključan je bio sedmi gem, u kojem je Hačanov oduzeo Ćoriću servis (4:3). Borna je odmah imao priliku vratiti izgubljeni gem, ali nije uspio i meč je otišao u treći set. Ćorić je polako ostajao bez snage, nedavna viroza očito je ostavila traga, u petom gemu spasio je četiri break lopte, ali u sedmoj igri nije i Rus je stigao do velike prednosti koju je obranio do kraja meča.

Bilo je to velikh i nedostižnih 2:0 za Rusiju, u nastavku je igran susret parova, ali on ionako nije mogao promijeniti pobjednika. Oslabljena Hrvatska je u obranu naslova pobjednika Davis Cupa krenula s porazom, ali s obzirom na ono što se posljednjih tjedana događa(lo) u hrvatskom tenisu, to i nije neko iznenađenje.

Ivana Liović
HRVATSKA U SRIJEDU SA ŠPANJOLSKOM
Hrvatska i Rusija otvorile su natjecanje u skupini B finalnog turnira Davis Cupa u Madridu. Hrvatska je doživjela poraz, a u B skupini je još i domaćin Španjolska, koju predvodi prvi tenisač svijeta Rafael Nadal.

U utorak se sastaju Španjolska i Rusija, a u posljednjem susretu u skupini Hrvatska će u srijedu igrati protiv Španjolaca. Jasno je da su nam u tom meču šanse manje negoli protiv Rusa.

Na finalnom turniru Davis Cupa u Madridu sudjeluje 18 reprezentacija, podijeljenih u šest skupina, a u četvrtfinale će se plasirati pobjednici skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije. Četvrtfinale je na rasporedu u četvrtak i petak, dan poslije je polufinale, a u nedjelju, 24. studenoga, finale.
Najčitanije iz rubrike