Regija
PROJEKT VPŽ-A

Internet za još 5613 domova
Objavljeno 18. studenog, 2019.
VIROVITICA - Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je listu prihvatljivih prijavitelja druge faze natječaja za Plan razvoja širokopojasnog interneta (PRŠI), među kojima je i projekt Virovitičko-podravske županije. Kako bi stanovnici 5613 stambenih jedinica na području osam općina Virovitičko-podravske županije (Crnac, Čačinci, Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje, Voćin i Zdenci), uz nositelja projekta Virovitičko-podravsku županiju, u budućnosti imale brzi internet, Županija je potpisala sporazum o poslovnoj suradnji na projektu razvoja širokopojasnog pristupa internetu. Virovitičko-podravska županija u to se uključila zbog kapaciteta pomoći da bi zajedno s osam općina lakše, brže i kvalitetnije izradili projekt koji će se sufinancirati kroz fondove Europske unije.

Ovim javnim pozivom za dostavu prijava za postupak predodabira prihvatljivih prijavitelja bile su pozvane jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i operatori da dostave prijave na temelju kojih će biti odabrani prihvatljivi prijavitelji koji će imati pravo podnijeti projektne prijedloge na Ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu nepovratnih sredstava u modalitetu privremenog poziva “Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima”. Razlog je gradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA), u područjima bez širokopojasne infrastrukture i bez dovoljnog tržišnog interesa za ulaganja u takvu infrastrukturu od strane operatora na tržištu elektroničkih komunikacija, na tzv. “bijela područja” mreža sljedeće generacije.

Osim Virovitičko-podravske županije, koja je bila u sklopu prihvatljivog projekta prema B investicijskom modelu s područja Slavonije i Baranje, prošli projekti Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije te grada Vukovara i to prema A investicijskom modelu. V.G.
Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

Najčitanije iz rubrike