Osijek
DVA MJESECA NIŠTA OD REKONSTRUKCIJE KROVA

Prodavači na tržnici i
dalje strahuju od kiše
Objavljeno 18. studenog, 2019.
Dva mjeseca prošla su otkako su prodavači na glavnoj osječkoj tržnici upozorili na velik problem propuštanja vode na krovnoj konstrukciji tijekom obilnijih kiša. Međutim, stvar se još nije pomaknula s mrtve točke, iako prodavači koji ondje plaćaju zakup klupa s pravom negoduju. Naime, nekoliko sati stajanja ispod krovne konstrukcije tijekom kiše pruža osjećaj, kako su ranije upozorili, kao da se nalaze ispod slapa.

Pa iako još uvijek nisu krenule ozbiljnije padaline, ponovno su ukazali na ovaj problem koji se ne smije ignorirati.

- Najprije je stavljena krovna konstrukcija koja je imala efekt staklenika, i dobili smo ventilatore. Taman kad smo mislili da smo pošteđeni od bilo kakvih problema, prva jača kiša pokazala je da konstrukcija uopće ne služi svrsi - rekla nam je jedna od prodavačica koja ozbiljno razmišlja, kaže, da tijekom kiše ne dođe na tržnicu, unatoč tome što kupaca bude. Bude ih i četvrtkom na Eko trgu kad se na dijelu tržnice namijenjenim toj manifestaciji okupi mnogo građana, ali i gostiju koji nerijetko dolaze i izvan Osijeka. Kakva je to slika, ali i osjećaj, priznao je prije dva mjeseca i direktor Igor Medić, kojemu je poznato da kod ekstremno jake kiše curi na spoju glavnoga žlijeba i stupa. Tada je potvrdio da je jedino savršeno, no ekonomski neisplativo rješenje, temeljita rekonstrukcija cijele spomenute krovne konstrukcije, to više što dotadašnje krpanje nije donijelo rezultate.

Naime, dogodilo se da na zakrpanom dijelu više ne curi, no već na drugome propusti kišu, što nije ugodno prodavačima, ali ni kupcima. Valja podsjetiti i da ovaj "proljetni studeni" neće potrajati... M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike