Osijek
NOVI PRIMJER MEDIJSKOG ZLOSTAVLJANJA OSIJEKA

Za grad s više od 18 tisuća studenata "novinarka" tvrdi da mladih uopće nema?!
Objavljeno 19. studenog, 2019.

Tzv. nacionalni mediji i portali u posljednje vrijeme sve se više natječu tko će Slavoniju, a i grad Osijek posebno, prikazati u tamnijoj nijansi, ili kako bi to rekla "novinarka" s portala net.hr koja je ovih dana, tvrdi, obišla grad na Dravi - gradom duhova. A uz to će i dodati "da se nekada Osijek vezao uz Dravu, tamburicu, ‘lega‘ sleng i navijačku skupinu Kohorta, dok je danas postao pojam za pustoš i iseljavanje stanovništva” - sramotna je, paušalna i beskrajno neprofesionalna "novinarska"ocjena koja, da nije postala trendovska, zasigurno ne bi uopće bila vrijedna slova reakcije.


Šteta je, recimo, da "novinarka" net.hr-a nije u poslijepodnevnim satima prošetala jednom od najljepših hrvatskih šetnica uz Dravu kako bi se uvjerila da stanovnici ovoga grada itekako žive. Tamburicu, ‘lega‘ sleng i Kohortu voljet će ili neće, ali potencirati pustoš i iseljavanje, nešto je što Osječani nisu zaslužili, pa čak i kada su u pitanju takvi kvazi reporteri čije svako odmicanje od copy/paste sigurnosti završava žalosnim uratcima. Da je "novinarka" odlučila kojim slučajem obići svaki lokal u najstrožem središtu grada, sigurno bi joj poslodavac morao isplatiti koju dnevnicu više i koje noćenje više.


Osijek je sveučilišni centar Slavonije i Baranje u kojoj živi više od milijun stanovnika, i čije fakultete pohađa više od 18 tisuće studenata. Ovaj grad borio se s duhovima (ili avetima, preciznije rečeno) prošlosti prije nešto više od četvrt stoljeća, a danas ima problema s duhom beskrajno netalentiranih amatera čija površnost naprosto uvijek iznova zaprepašćuje.


Protiv takvih predrasuda s kojima se sve češće susrećemo na portalima i tzv. nacionalnim medijima Glas se uporno bori plasiranjem pozitivnih priča, dobrih primjera kojih ovdje ima dovoljno, nerijetko čak i više nego u ostatku Hrvatske. To, naravno, ne znači poštedu od kritike svih koji ne rade svoj posao pošteno i posvećeno, dapače, ali uvijek vodeći računa o činjenicama, tom famoznom, čisto internetskim nakladnicima često posve nepoznatom pojmu. Ovakvi napisi nanose veliku štetu osječkom gospodarstvu i svim tvrtkama koje se bore za ravnopravnost na tržištu, a iseljavanje nije problem samo Slavonije i Baranje, pa svejedno ne slušamo o, recimo, opustošenoj Rijeci koja je grad s najvećim brojem iseljenih. Upravo zbog ovakvih stupidnih članaka Osječani se često susreću s pitanjem: “Je li stvarno tako loše kod vas u Osijeku?” Nije. Da bi moglo bolje, moglo bi. No, Osijek nije grad duhova u kojemu nema mladih, a svi su lokali prazni - dobro da "novinarka" net.hr-a nije dodala i zombije koji po Korzu love preostale malobrojne stanovnike.
Tomislav Prusina
Možda ste propustili...

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike