Osijek
INVESTICIJA OD 6 MILIJUNA KUNA

Grade novi vrtić za 60 djece prema najvišim energetskim standardima
Objavljeno 17. studenog, 2019.
U Ernestinovu se, prema najvišim energetskim standardima, gradi novi dječji vrtić. Načelnica Marijana Junušić navodi kako je ovo općinski projekt u sklopu kojega je predviđeno i opremanje unutarnjim namještajem, dok će vanjski prostor krasiti novo dječje igralište.

- Općina Ernestinovo korisnik je nepovratnih sredstava "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu". Riječ je o investiciji koja je poduzeta kako bi se riješio podstanarski status postojećeg vrtića. Dobivena su sredstva u iznosu 5.764.538 kuna, a ukupan iznos za projekt je 6.066.767 kuna. Riječ je o vrlo velikoj investiciji za naše naselje - kaže Junušić, ističući kako je zadovoljna dinamikom radova nakon što je obišla radove na gradilištu u središtu naselja, prekoputa Osnovne škole Ernestinovo.

Gradnjom vrtića i njegovim opremanjem u skladu s nacionalnim pedagoškim standardom stvorit će primjerenije suvremene uvjete za predškolski odgoj djece s područja općine Ernestinovo.

- Želimo na ovaj način pridonijeti poboljšanju uvjeta života stanovnika i smanjenju depopulacije na području Slavonije i Baranje. Inače, objekt dječjeg vrtića imat će kapacitet za predškolski odgoj 60-ak djece - kaže Junušić. D. Pejić
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike