Osijek
PODJELA POČINJE U ČETVRTAK

Paketi života za 2400 korisnika
Objavljeno 17. studenog, 2019.
Još jednom je humanitarna udruga “Rijeka ljubavi” uspjela organizirati podjelu paketa života za oko 2400 članova obitelji u socijalnoj potrebi. Podjela paketa za studeni počinje u četvrtak (21. studenoga) i obavljat će se u vremenu od 10 do 13 sati te svakog sljedećeg radnoga dana u istome razdoblju, i to sve do isteka zaliha.

Kao što je to uobičajeno, svaki paket života sadržava 18 proizvoda, i to ukupne vrijednosti od 235 kuna. Predsjednica “Rijeke ljubavi” Štefica Čučak ističe da višečlane obitelji s tom količinom hrane mogu preživjeti samo nekoliko dana.

- Nažalost, više od tisuću članova obitelji ostaje bez pomoći, ali svakako smo zahvalni našim donatorima koji su i ovaj mjesec pomogli da uopće možemo složiti pakete života. Uz Osječko-baranjsku županiju, s projektom “Za bolje sutra”, zahvaljujemo i trgovačkim lancima koji su se pridružili humanitarnoj akciji podjele pomoći potrebitima, odnosno onima koji preko aplikacije Banka hrane svakodnevno doniraju kruh i slastice, odnosno omogućuju doručak najmlađim našim članovima, a čemu se oni neizmjerno vesele – istaknula je Čučak. Dodajmo da su tu i stalni donatori higijenskih potrepština te slavonski proizvođač grickalica. Valja naglasiti da je sva donacija koju daruju dobročinitelji uklopljena u podjelu paketa života svakoga mjeseca, pa tako će biti i ovaj mjesec.

No humanitarna udruga “Rijeka ljubavi” misli i na svoje korisnike koji zbog zdravstvenoga stanja ne mogu biti prisutni. Pomoć će starim, bolesnim i korisnicima koji su osobe s invaliditetom članovi udruge dovesti u njihove domove.

A kako se ne bi stvorile velike gužve pri podjeli u prostorijama udruge i izbjegle neželjene situacije, iz “Rijeke ljubavi” apeliraju na korisnike da ne stvaraju velike redove i gužve, odnosno da se rasporede pri podjeli u sljedećih nekoliko dana. Upravo je stoga podjela organizirana do kraja mjeseca (30. studenoga), odnosno do isteka zaliha. M. Mihelić
Možda ste propustili...

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike