Učionica
ERASMUS+ WELCOME DAY ZA NOVU SKUPINU INOZEMNIH STUDENATA

Tijekom zimskoga semestra Sveučilište u Osijeku ugostit će 67 inozemnih studenata
Objavljeno 18. studenog, 2019.
Tijekom zimskoga semestra akademske godine 2019./2020. Sveučilište u Osijeku ugostit će 67 inozemnih Erasmus+ studenata koji dolaze s partnerskih sveučilišta.

Za inozemne je studente Služba za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Osijeku organizirala susret dobrodošlice, odnosno Erasmus+ Welcome Day, koji je održan je u prostorijama Rektorata Sveučilišta 3. listopada 2019. Tom su prigodom studentima predstavljeni Sveučilište u Osijeku, mogućnosti studiranja na sastavnicama Sveučilišta te mogućnosti učenja hrvatskoga jezika za strance. Predstavnici Erasmus studentske mreže (Erasmus Student Network – ESN) Osijek već su tradicionalno predstavili svoje aktivnosti i pomoć koju pružaju stranim studentima.

U zimskom semestru dolazni su studenti stigli iz ukupno 17 zemalja svijeta, a najviše je studenata s partnerskih sveučilišta iz Portugala (12), Španjolske (8), Turske (8) i Makedonije (8). Studenti će studirati ili obavljati stručnu praksu na sljedećim sastavnicama: Medicinskom fakultetu (14), Ekonomskom fakultetu (11 studenata), Filozofskom fakultetu (10), Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih znanosti (7), Pravnom fakultetu (6), Akademiji za umjetnost i kulturu (6), Fakultetu agrobiotehničkih znanosti (4), Prehrambeno-tehnološkom fakultetu (4), Fakultetu dentalne medicine i zdravstva (2), Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu (2) te Odjelu za biologiju (1).
Lidija GETTO
Možda ste propustili...