Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA U 9. KOLU PRVE HRL GOSTUJU U UMAGU

Mogu li Osječanke konačno do prve pobjede na strani?
Objavljeno 16. studenog, 2019.

Pred rukometašicama Osijeka ove je subote novi izazov na gostujućim parketima. U 9. kolu Osječanke u 18 sati gostuju kod Umaga, protiv kojeg će pokušati zabilježiti prvo gostujuće slavlje.

U prethodna četiri susreta na strani ekipa Jasmina Mrkonje dohvatila je samo bod, u Pločama protiv Dalmatinke, a upisivala je poraze u Sinju, Koprivnici i Čakovcu. U većini tih dvoboja bilo je previše propusta u igri osječkih rukometašica, pogotovo u obrambenom dijelu, a za razliku od utakmica na domaćem parketu, nisu se uspijevale vratiti iz ranog rezultatskog ponora. Pred trenerom Mrkonjom stoga je u pripremi za ovaj susret bio dodatni izazov pronalaska rješenja za dva uočena znatna problema u igri njegove ekipe. Kako izbjeći slab ulazak u utakmicu te kako izdanje iz dvorane Zrinjevac prekopirati i za gostovanje.

- Mnogo smo pričali o tome i pokušavali naći razloge zašto su tako različita izdanja kod kuće i na strani. Očito se moramo mnogo bolje i kvalitetnije zagrijati te imati punu koncentraciju tijekom cijele utakmice, a ne samo njezinim dijelom. Mislim da se djevojke moraju naviknuti i naučiti kako u ovom rangu nije dovoljno posvetiti se rukometu samo tijekom treninga i utakmice, a onda potpuno zaboraviti na to nego se i same više i aktivnije uključiti u pripremu. Priredimo im na treninzima detalje o sljedećim suparnicama, no i same se mogu informirati, sve je danas dostupno preko interneta, te bi morale biti više “unutra”. To su na kraju svega obveze i prema njima samima, ali i prema klubu i navijačima - pričao je u najavi umaškog gostovanja trener Mrkonja, koji nema problema s kadrom. Sve su zdrave i na raspolaganju te u punom sastavu odlaze po prvo gostujuće slavlje.

Do njega neće biti jednostavno stići jer su i Umažanke, poput Osječanki, jače na domaćem parketu. Kod kuće su svladale Sesvete Agroproteinku i Sinj, a izgubile od Bjelovara i Dalmatinke te se s pet bodova nalaze na 11. mjestu, bod manje od Osijeka, koji je mjesto iznad. Mrkonja je proučio dobre i loše strane umaške ekipe te vjeruje kako njegove igračice mogu iskoristiti svoje adute u odnosu prema onima suparnica. Za tako nešto neće si smjeti dopustiti “crne rupe” u igri, a ponovo bi presudna trebala biti igra u obrani.

- Obrana je ključ svega jer od nje sve polazi. Podiže samopouzdanje i vratarkama i ostalim igračicama, a i omogućava nam lagane pogotke iz kontri i polukontri. Skenirao sam Umag, iskusnija su ekipa od nas, pogotovo na vanjskim pozicijama i pivotkinji. Malo su sporije, što bismo morali iskoristiti. Ali ne smijemo bezglavo jurcati, jasno je da se nećemo uvijek uspjeti izvući nakon ranog velikog zaostatka i zato moramo odigrati strpljivo i koncentrirano, pa makar i pod prijetnjom pasivnog napada. Redovito su nas skupo stajale brojne tehničke pogreške i isforsirani šutevi u prvom dijelu susreta, i ako to uspijemo ovaj puta izbjeći, izgledi za željenu premijernu gostujuću pobjedu bit će nam puno veći - zaključio je trener ŽRK-a Osijek.

Goran Roguljić
Parovi 9. kola
Umag - Osijek, Murvica - Zrinski, Dugo Selo ‘55 - Dalmatinka, Lokomotiva - Sinj, Sesvete Agroproteinka - Koka, Split 2010 - Bjelovar. Susret 1234 Virovitica - Podravka Vegeta odgođen je za 3. prosinca.
Najčitanije iz rubrike