Sport
TREĆA HNL “ISTOK”

Marsonia igra za jesenski naslov prvaka
Objavljeno 15. studenog, 2019.
Ovoga vikenda na rasporedu je pretposljednje kolo jesenskog dijela prvenstva Treće HNL “istok”. Prvoplasiranoj Marsoniji trebaju tri boda kako bi zimsku stanku dočekala na vrhu poretka, a prvu meč-loptu za to Brođani će imati danas (subota) kada na svom travnjaku, uz Savu, dočekuju Vuteks-Slogu. Vukovarci su u ovom prvenstvu odigrali dosta dobrih utakmica. Iako je Marsonia favorit, gosti dolaze sa svojom računicom i ne treba ih otpisati. No u Slavonskom Brodu vjeruju kako će već ove subote sa svojim navijačima proslaviti naslov jesenskog prvaka.

Kiksu Marsonije potajno se nadaju momčadi koje su najbliže lideru lige, Belišće i Slavonija. Belišćani u subotu imaju zahtjevnu utakmicu u Jelisavcu protiv Vihora, koji je ove sezone ispod očekivanja i daleko od željene pozicije na tablici. Jelisavčani zasigurno vrijede mnogo više od sadašnje desete pozicije i kad igraju na svojoj “Koreji” nitko protiv njih nije favorit, pa ni vrlo dobri Belišćani. Slavonija ima najteži posao od vodećeg terceta, putuje u Ivankovo kod Bedema, koji kod kuće rijetko što prepušta suparnicima. Susret u Ivankovu ujedno je i derbi kola koji bi trebao biti mamac za gledatelje, ali i motiv igračima da pokažu najbolje što znaju. Oba sastava traže pobjedu, Slavonija za ostanak pri vrhu, a Bedem za priključak u gornji dio ljestvice. Do teškog poraza u Ivankovu, momčad Kutjeva je bila na samom vrhu ili uz bok vodećima, a onda je počela posustajati. Od tog Ivankova Kutjevčani nikako da uđu u seriju pozitivnih rezultata, a u nedjelju na svom travnjaku dočekuju Oriolik, koji također igra promjenjivo. Graničar je u prošlom kolu poražen u derbiju od Belišća, a u ovoj etapi također ide u goste, vrlo dobrom Zrinskom iz Jurjevca. Vukovara 1991 dočekuje NAŠK, a u Čepinu gostuje Đakovo-Croatia, koja pod vodstvom Hrvoja Bušića igra dobro i osvaja bodove. A.G.
Parovi 14. kola
Zrinski - Graničar, Vihor - Belišće, Marsonia - Vuteks-Sloga, Slavija - Sloga NG, Vukovar 1991 - NAŠK (subota); Bedem - Slavonija, Kutjevo - Oriolik, Čepin - Đakovo Croatia (nedjelja). Sve utakmice počinju u 13.30.
Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

Najčitanije iz rubrike