Sport
ZANIMLJIVO U GRADSKOM VRTU

Bio je to razigrani i raspucani
Osijek, “radio” je i VAR
Objavljeno 15. studenog, 2019.
Igra koju su prikazali bijelo-plavi igrači često je nailazila na glasno odobravanje gledatelja

Vrlo zanimljivo rano poslijepodne priuštili su nogometaši Osijeka svojim navijačima u prijateljskoj utakmici protiv BiH premijerligaša Tuzla Cityja.

Osam pogodaka, po četiri u svakom poluvremenu, ali još više način na koji je igrao Osijek pretvorili su tu utakmicu u pravi užitak. Naravno, za njegove navijače. Bijelo-plavi su bili gladni igre i golova, što će posvjedočiti konačni rezultat, a nećemo pretjerati ako zaključimo kako gosti trebaju biti sretni što u njihovoj mreži nije završio dvoznamenkasti broj lopti. Bio je to nogomet kakav u svojim nacrtima vjerojatno zamišlja trener Ivica Kulešvić. Visoki presing, brza i točna predaja lopte te odlična realizacija. Dodatni plus je svakako povratak na teren Vedrana Jugovića i Tomislava Šorše, koji su odradili prvih 45 minuta. Puno je raspoloženih ljudi bilo na terenu u redovima Osijeka. Petar Bočkaj bio je nerješiva enigma za Tuzlake, asistent i strijelac, naravno iz "slobodnjaka". Sjajan Špoljarić sa po dva pogotka i asistencije, dvaput je zabio i Mance, Marić je pogotku dodao asistenciju. Zastrašujuće je za suparnika izgledao taj napadački potencijal Osijeka. Kulešević je zaigrao klasičnih 4-3-3 i time posve oslobodio sva svoja ofenzivna oružja. Zanimljivo, bijelo-plavi su odigrali ubitačnih prvih pola sata i posljednjih 20 minuta utakmice. Tuzla City, na čijoj klupi sjedi veliko imen BiH nogometa Elvir Baljić, nije baš bilo kakva momčad jer je četvrtoplasirana u BiH prvenstvu, isto kao i Osijek u HNL-u. No Osječani su bili "mlazni avion" za svoje goste. Tuzlaci se još nisu ni snašli u prvom dijelu, a Osijek je već vodio 4:0. Društvu bijelo-plavih, koje je zaigralo u drugom dijelu, trebalo je malo vremena kako bi se zagrijalo na "radnu temperaturu", a kada se to dogodilo, uslijedilo je još žešće novo rešetanje suparničkog vrata. Od 71. do 89. minute Osijek je zabio četiri pogotka, a mogao je još bar toliko. I nije bilo sve u "trpanju". Akcije koje je odigravala osječka momčad često su nailazile na glasno odobravanje malobrojne publike. To najbolje govori o užitku koji su joj pružili osječki nogometaši. Međutim, tu užicima nije bio kraj. Naime, pred kraj prvog dijela Tuzla City je postigla pogodak za smanjenje rezultata na 4:2. Osječani su već bili na centru, ali je uslijedila stanka. S tribina se moglo čuti "ima se ono". To "ono" je bio VAR, kojem je taj susret bio poligon za još jednu probu. I odmah je VAR bio u akciji jer je pogodak Tuzlacima poništen zbog igranja rukom njihova napadača Voje Ubiparipa.

Dugo već nismo nazočili jednoj tako sadržajnoj prijateljskoj utakmici.

Dalibor Keler
OSIJEK       8 (4)

TUZLA CITY       2 (1)

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme vjetrovito. Teren dobar. Gledatelja: 200. Sudac: Dario Bel (Osijek). Strijelci: 1:0 Kamenar (3), 2:0 Bočkaj (20), 3:0 Špoljarić (229, 4:0 Dunadžić (27-11m), 4:1 Kojič (41), 4:2 Ramić (64), 5:2 Mance (71), 6:2 Špoljarić (79), 7:2 Marić (86), 8:2 Mance (89).

OSIJEK: Malenica, Šorša, Lončar, Majstorović, Bočkaj, Mioč, Jugović, Kamenar, Mbakogu, Dugandžić, Špoljarić. Još su igrali: Igor Silva, Guti, Radeljić, Talys, Lopa, Ndockyt, Marić, Mance.

TUZLA CITY: Fejzić, Nukić, Terzić, Kojić, Kovlić, Sesar, Hasanović, Hadžanović, Šarčević, Crnkić, Ubiparip. Još su igrali: Muminović, Beganović, Zitouni, Ramić, Stjepanović, Burić, Mešinović.
Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike