Crna kronika
SUDAR U ŠIROKOM POLJU

Lančani sudar jer traktor nije bio osvijetljen
Objavljeno 16. studenog, 2019.
Tri su osobe prevezene u KBC Osijek zbog naleta auta na prikolicu traktora u Širokom Polju
ŠIROKO POLJE - Tri osobe lakše su ozlijeđene u prometnoj nesreći u kojoj su sudjelovala četiri vozila. Ona se dogodila u četvrtak oko 17 sati u Širokom Polju kod Đakova. U četverostrukom sudaru sudjelovali su traktor s neosvijetljenom prikolicom i tri automobila.
- Do prometne nesreće došlo je zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, kojim je upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin, koji je udario u neosvijetljenu prikolicu traktora, kojim je upravljao 42-godišnjak. Neposredno nakon toga došlo je do naleta još dvaju osobnih automobila, kojima su upravljali 27-godišnjakinja i 60-godišnjak. Zbog zadobivenih ozljeda ozlijeđene su osobe prevezene u Klinički bolnički centar Osijek, gdje im je pružena liječnička pomoć i konstatirane su im lake tjelesne ozljede. Za sav promet bila je zatvorena državna cesta broj 7 od 18.10 do 22.35 sati zbog obavljanja očevida prometne nesreće. Promet se odvijao obilaznim pravcima. Zbog počinjenih prekršaja u cestovnom prometu podnosimo prekršajne prijave protiv 43-godišnjaka, 42-godišnjaka, 27-godišnjakinje i 60-godišnjaka - doznajemo od Zorana Kona, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.


- Vidjeli smo kako vatrogasci nekome pomažu u automobilu koji je bio s jedne strane ceste. S druge strane ceste bio je traktor, a na sredini ceste bio je još jedan automobil - rekli su nam očevidci ove nesreće.


Neosvijetljeni traktori i prikolice, te razni priključci, velika su opasnost na slavonskim cestama. Vozači često ne primijete neosvijetljeno vozilo i dođe do sudara, u kojima nerijetko ljudi ginu. U Virovitičko-podravskoj županiji u jednoj je takvoj nesreći poginuo traktorist. Ta se nesreća dogodila kada je 65-godišnji V. V., upravljajući automobilom zagrebačkih registracija, pretjecao teretno vozilo dok je iz suprotnog smjera nailazio neosvijetljen i neregistriran traktor, kojim je upravljao 39-godišnji vozač P. Š. U tom je trenutku došlo do udara prednjeg dijela osobnog automobila u prednji dio traktora. Vozač traktora podlegao je ozljedama ubrzo nakon sudara u virovitičkoj bolnici.
Dvoje motociklista smrtno je stradalo kada su 2013. naletjeli na na traktorsku prikolicu na cesti između Rakitovice i Miholjačkog Poreča. Smrtno su stradali 38-godišnjakinja i 34-godišnjak, a 25-godišnjak je bio teško ozlijeđen. Sedmero iskusnih motociklista u koloni su se vraćali u Feričance s motosusreta u Valpovu. Nakon izlaska iz Rakitovice, motociklisti su kasno ispred sebe uočili traktor koji je vukao prikolicu. Njih troje nisu uspjeli izbjeći nalet. Nažalost, od siline udara na mjestu su poginuli vozačica Suzukija i vozač Yamahe, a drugi vozač Yamahe teško je ozlijeđen. Ostala četiri vozača uspjela su zaustaviti svoje motocikle prije udarca u prikolicu.

Sandra Lacić
4

vozila, traktor i tri automobila sudjelovali su u prometnoj nesreći kod Širokog Polja
PROMETNA NESREĆA U SUHOPOLJU
U Suhopolju, zbog neosvijetljene prikolice, priključene za neosvijetljeni i neregistrirani traktor, za čijim se upravljačem nalazio M. K. (58), zamalo se dogodila tragedija. Najprije je, zbog neprilagođene brzine, na ravnom dijelu ceste, automobilom naletio A. S. (34), pa su traktor i automobil sletjeli u kanal, a prikolica je ostala na cesti. Samo koju minutu poslije, u prikolicu, prepriječenu preko ceste, svojim je automobilom naletio M. P. (24). U nesreći je A.S. slomio potkoljenicu te je zadržan na liječenju u virovitičkoj bolnici.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike