Regija
NESEBIČNOST, PREDANOST I USTRAJAN RAD

“Vretencu” volonterska nagrada
Objavljeno 14. studenog, 2019.
SLATINA - Volonterski centar Osijek, organizacija posvećena razvoju civilnog društva i volonterstva, objavio je natječaj za volontersku nagradu 2019. godine. Udruge, zaklade, ustanove, institucije i poslovne organizacije pozvane su da nominiraju kandidate za dodjelu u četiri kategorije. To su Nagrada za volonterski angažman pojedinca, za primjere dobre prakse uključivanja volontera, za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju te za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva. Volontersku nagrada dodjeljuje se uz podršku Savjeta za razvoj volonterstva kojeg čine ugledni pojedinci iz zajednice, a čija je uloga selekcija kandidata i odluka o dodjeli ove nagrade.

Savjet za razvoj volonterstva ove je godine donio odluku prema kojoj je slatinska Udruga osoba s intelektualnim teškoćama "Vretenac" dobitnik nagrade u kategoriji za primjere dobre prakse uključivanja volontera.

– Ova vijest priznanje je volonterima Vretenca za nesebičnost, predanost i ustrajan rad, jer volonteri nisu plaćeni, ne zato što su bezvrijedni, nego zato što je njihov rad neprocjenjiv - rekla je predsjednica udruge i članica Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Patricija Karaman.

Prema komentarima na FB stranici udruge to je „tim ljudi koji bezuvjetno šire ljubav i prijateljstvo“, i koji „daju malo svog vremena za mnogo ljubavi i lijepih trenutaka“. P.Ž.
Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

Najčitanije iz rubrike