Regija
NA NATJEČAJ JU PRIJAVILA PRIJATELJICA

Martina Govorko ušla u Top 15 u natječaju za najboljeg radnika “Mali svjetionik”
Objavljeno 15. studenog, 2019.
NAŠICE - "Žar u njezinim očima koji iskače kada priča o novim instrumentima, bolničkoj opremi, lijekovima, neopisiva je, kao najveća erupcija vulkana ikad viđena."

Tako priču o svojoj prijateljici Martini Govorko, medicinskoj sestri, počinje Tihana Perković, na prijavi za natječaj za najboljeg radnika pod nazivom "Mali svjetionik", sa željom da prikaže svim ljudima njezin rad i volju, ali i nju kao osobu. Martina je na ovom natječaju ušla u najboljih 15. Uz nju, od prijavljenih u zdravstvenom sektoru rade još Irena Barukčić i Katica Šaronja. Što se tiče natječaja "Mali svjetionik", ove je godine realizirano njegovo drugo izdanje, a cilj nagrade je u prvi plan staviti jednostavne i vrijedne ljude, jer nas oni svojim primjerom, ističe se u opisu natječaja, mogu izvesti iz krize. Organizatori natječaja su Mazars, Udruga Partner, Tim Kabel i Zaklada Rhema. Oni poručuju: "Mi vjerujemo u važnost svih ljudi, i malih i velikih. Ako na bilo koji način promiču vrijednosti poštenja i rada, njihova priča zaslužuje biti ispričana!". A zašto se nagrada, odnosno njeni osvajatelji, nazivaju "Mali svjetionici"? Jer ne postoji nagrada dovoljno velika da pokrije vrijednost dobrog čovjeka i radnika, i jer poput svjetionika, baš oni mali ljudi, daju nadu i pokazuju put.

Najbolji radnik u ovoj godini, osim značajne titule, osvaja i 100.000 kuna. Za najboljeg će biti proglašen onaj koji svakoga dana pridonosi svojoj okolini tako što poštuje načela rada i poštenja, širi pozitivnu energiju i brine za svoje kolege, kako nadređene, tako i podređene. Najvažniji cilj natječaja jest skrenuti pozornost na sve djelatnike, bez obzira na njihov staž i struku, koji se u svakodnevnom poslu posebno trude te pokazati da cijenimo zaposlenike i prave vrijednosti. Nakon ulaska u najboljih 15 i Martina je progovorila o tome kako se osjeća.

- Moj posao je sve samo ne monoton, i smatram ga ozbiljnim i odgovornim. Posao medicinske sestre ne možeš raditi ako ga ne voliš. Ono što ja živim smatram svakidašnjim, a za mene je nagrada osvojena onog trena kad je priča napisana, odnosno onoga trena kad sam prijavljena. Svim malim hrvatskim radnicima poručila bih da nastave raditi i truditi se, jer svi koji su prijavljeni na ovaj natječaj primjer su da Hrvatska može bolje - rekla je Martina, i zahvalila projektu "Mali svjetionik" te poručila: "Ja se nikada nisam osjećala većom". Martina je zahvalila i svojoj prijateljici Tihani koja ju je prijavila za ovaj natječaj i zaključila da je najvažnije u životu imati iskrene prijatelje koji te cijene kao osobu, a onda i kao radnika.

Uz to, njen ulazak u najboljih 15 potvrđuje da, osim prijatelja, nju kao osobu i radnika cijeni izuzetno velik broj kolega i sumještana. A kako će završiti ova priča, saznat ćemo 22. studenoga, na dodijeli nagrada, do kada je otvoreno i glasanje. I.Ćosić
Posao medicinske sestre radim jer to volim, a ova nagrada za mene je osvojena onoga trena kad je priča napisana
Možda ste propustili...

UGODAN POSJET STUDENCU U LADIMIREVCIMA

Kada skoknu do svoje trgovine, ni kuću ne zaključavaju!

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

Najčitanije iz rubrike