Osijek
LIONS CLUB MURSA IZ OSIJEKA

Izložba “Poster mira” u galeriji Waldinger
Objavljeno 15. studenog, 2019.
Međunarodna udruga Lions klubova, a u Hrvatskoj District 126, LC Mursa iz Osijeka organiziraju tradicionalnu izložbu “Poster mira”.

- Osobita nam je čast i ove godine biti dio Međunarodnog natječaja za “Poster mira”, koji se održava posljednjE 32 godine diljem svijeta. Na natječaj “Poster mira”, ovo godine pod motom “Journey of peace”, ili “Put mira”, pristiglo je 113 radova učenika osnovnih škola diljem Hrvatske. Otvorenje izložbe održat će se u petak, 15. studenog 2019., s početkom u 19 sati u galeriji Waldinger u Tvrđi. Ukupno će biti dodijeljene četiri nagrade - ističu organizatori.

O samoj izložbi, kao i o važnosti promišljanja djece osnovnih škola o temi mira i ljubaznosti, govorit će pastguvernerica Nada Arbanas, predsjednica LC Mursa Osijek Zita Ladocki Jularić i predsjednica povjerenstva za “Poster mira” Ivana Boca Vrućina.

U svečanom dijelu otvorenja izložbe nastupit će Tena Bogut, učenica III. gimnazije iz Osijeka, a Mia Bušić, učenica 6 a. razreda OŠ “Vladimir Nazor” Čepin, Područne škole Briješće, te Dječji zbor HPD-a Lipa “Mala Lipa” pod dirigentskom palicom Marijane Matijević i korepetitora Ivana Gregurića. E.N.
Najčitanije iz rubrike