Osijek
“GLASOV” LIKOVNI NATJEČAJ

Sven raketom otišao u svemir i osvojio tablet
Objavljeno 15. studenog, 2019.
Sven Vuković, učenik je OŠ “Retfala”, a učiteljica Vlatka opisuje ga kao marljivog i maštovitog

Širokim osmijehom sedmogodišnji Sven Vuković, učenik 1. c razreda Osnovne škole "Retfala", dočekao je vijest o pobjedi na likovnom natječaju koji Glas Slavonije tradicionalno organizira u okviru posebnog priloga "Moj prvi godišnjak". Da je njegov rad pobijedio doznao je u četvrtak (14. studenoga), tijekom nastave, kada je u njegov razredni odjel ušla Ivana Rab Guljaš, urednica u Glasu Slavonije, koja je u ime Bojana Divjaka, predsjednika Uprave i glavnog urednika Glasa Slavonije, Svenu uručila nagradu - tablet i diplomicu. Diploma je pripala i Svenovoj učiteljici Vlatki Vukić koja nije skrivala oduševljenje što je nagrađen učenik iz njezinog razreda.

- Kako su čitatelji glasali putem kupona, nismo mogli znati tko će koliko kupona predati, no Svenov je rad poseban i nisam iznenađena što je pobijedio. Zamijetila sam da je Sven kreativan, maštovit, vrijedan i odgovoran učenik, a crtež je samo kruna svega toga - rekla je učiteljica Vukić.

Da je svemir ono čime je očaran priznao nam je i Sven, pa ne čudi što ga je inspiriralo "Putovanje svemirom", što je bila tema ovogodišnjega likovnoga natječaja. Nacrtao je, kaže, planet, raketu i zvijezde, jer mu je to zanimljivo, no priznaje da je tenis njegova najveća ljubav, baš kao matematika i crtanje. Nagrada će mu biti, kaže, daljnji motiv za još bolje crteže.

Nakon što je proglašen pobjednikom, Sven je dobio veliki pljesak cijeloga razreda. Sve je učenice i učenike 1.c Glas Slavonije darivao primjerkom "Mojeg prvog godišnjaka" i slatkim iznenađenjem. Ravnateljica Blaženka Jelaš istaknula je kako će učenici OŠ "Refala" i dogodine sudjelovati u natječaju, a ovo je, kaže, drugi put da je nagrađen retfalački učenik.

Glas Slavonije zahvaljuje pokrovitelju priloga - Osječko-baranjskoj županiji te sponzorima - OTP banci i Veličkom kamenu. Od jučer (14. studenoga) online galerija svih pristiglih radova može se pogledati OVDJE.

MATEMATIKA U SLUŽBI TAJNOVITOSTI
Kako je Sven imao nastavu poslijepodne, valjalo je paziti da ne vidi Glas Slavonije u kojemu je jučer objavljen “Moj prvi godišnjak”, dakako, s imenom pobjednika i njegovim crtežom na naslovnici priloga. Svenova majka Renata pobrinula se, kaže, da ništa ne dozna prije dolaska predstavnika Glasa Slavonije.

- Rekla sam mu da ne izlazi iz kuće i da vježba matematiku - kroz smijeh nam otkriva presretna majka, dodajući kako nije očekivala da će baš njegov crtež biti proglašen najboljim. Sven je, kaže, svestrano dijete koje se zanima za brojne aktivnosti, a ovu će nagradu (tablet), proslaviti u krugu obitelji te svoga malog pobjednika nagraditi i poklončićem.
Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana