Mozaik
PUTUJUĆI FESTIVAL OBIĆI ĆE REKORDNIH 20 GRADOVA

Filmovi sa Zagreb Film Festivala stigli u Slatinu
Objavljeno 15. studenog, 2019.
Do nedjelje, 17. studenoga, u Zagrebu se održava Zagreb Film Festival, koji ove godine, u svom 17. izdanju, ruši neke dosadašnje rekorde. U zagrebačkim kinima ukupno će se prikazati više od 100 filmova, žanrovski je najraznovrsniji, a ljubiteljima filmske umjetnosti izvan Zagreba u rekordnih 20 gradova i 21 kino posebno zadovoljstvo donosi festivalski putujući program. Prošle godine broj gradova u kojima su filmofili imali čast gledati filmove iz programa festivala zaustavljen je na 16, čime je simbolično obilježeno 16 godina postojanja ZFF-a. Ove godine festivalsko ozračje stiže u veći broj gradova diljem Hrvatske.

U sklopu programa ZFF putuje dva dugometražna filma iz glavnog programa sinoć su prikazana i u Kinu Slatina. Prvo je publika imala priliku pogledati film ‘‘Eia i sove‘‘, a potom od 20 sati film ‘‘Alice i gradonačelnik‘‘.

‘‘Eia i sove‘‘ estonski je pustolovni obiteljski film o desetogodišnjoj djevojčici s prezaposlenim roditeljima. Oni svoju Eiju šalju na jug Estonije kako bi zimske praznike provela na jednoj udaljenoj farmi, gdje ona otkriva čudesnu prirodu i divlje životinje, ali i jednu dobro čuvanu obiteljsku tajnu. Film redatelja Anu Auna dobio je nekoliko prestižnih filmskih nagrada.

‘‘Alice i gradonačelnik‘‘ francuska je politička komedija o ‘‘filozofskoj‘‘ ljubavi ostarjelog, ali oštroumnog, gradonačelnika Lyona, kome u njegovoj egzistencijalnoj krizi svojim svježim idejama pokušava pomoći mlada filozofkinja s Oxforda. P.Ž.
Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike