Sport
HRVOJE HORVAT ANALIZIRAO BENFICU

Kod kuće moramo biti iritantno disciplinirani
Objavljeno 14. studenog, 2019.
U subotu u 18 sati u dvorani OŠ kralja Tomislava u Našicama rukometaši NEXE-a igraju najvažniju utakmicu u ovom dijelu sezone. U prvom susretu 3. kola Kupa EHF-a u goste im dolazi portugalska Benfica.

Kada im je ždrijeb dodijelio Portugalce za suparnike, u Našicama nikako nisu mogli biti zadovoljni. Portugalski rukomet doživljava ekspanziju, a kada se još pročita i njihov roster, i površnim pratiteljima rukometa jasno je kako se radi o vrlo kvalitetnom suparniku.

Uoči susreta, dakako, trener NEXE-a Hrvoje Horvat dobro je analizirao suparnika. Nakon svih dobivenih informacija, tvrdi, nije bitno promijenio mišljenje o suparniku.

- I ranije sam itekako dobro znao koliko su kvalitetni i neugodni, a isto tako i tada sam rekao kako i mi imamo kvalitetu i snagu proći suparnika. Ključ će biti prva utakmica u Našicama. Moramo biti iritantno disciplinirani, snagom kolektiva doći do zalihe koja bi nam u uzvratu jamčila lakši put prema prolasku - rekao je trener NEXE-a.

Glavna snaga Benfice je vanjska linija, odnosno linija njihovih bekova. Srbin Petar Đorđić, "gromovima" poznat iz SEHA lige s obzirom na to da je dvije sezone nosio dres Meškova, na lijevoj strani i sjajni Francuz Nyokas na desnom beku. Zanimljiv je i srednjak Margues.

- Portugalski reprezentativac odličan je u igri jedan na jedan. I tu moramo pripaziti. Ostavimo li ih preplitko, ovi bekovi onda šutom to lako rješavaju. Naravno, koriste dosta i odigravaju na crti, uz Tofta Hansena je i njihov domaći igrač Moreno. Vjerujem kako ćemo tu pronaći rješenje. Općenito moramo biti non-stop u kontaktu. Ne popuštati ni za milimetar. Tako ćemo olakšati i našem vrataru, a prije svega samima sebi na putu prema dobrom rezultatu.

Obrana?

- Prva im je 6-0 s Toftom Hansenom, a alternativna varijanta im je 5-1. Dosta rade blokove i dosta pomažu svom vrataru Borku Ristovskom, kojeg se ne smije razbraniti. Kada je on raspoložen, onda je suparnik u problemima. Naravno, iz njihove odlične obrane i odličnih obrana vratara iznjedri se i dosta kontranapada. Zato je to možda i prvo pravilo. Uvijek se treba na vrijeme vraćati u obranu, kako bismo osujetili što više situacija u kojima oni dolaze do lakih pogodaka.

Prva utakmica je u subotu (16. studenoga) u Našicama. Uzvrat u Portugalu je tjedan dana kasnije u Pavillonu Luz. Kakvu atmosferu možete očekivati?

- Imaju svoju publiku i svoje navijače, ali nije to uopće užarena atmosfera. Vjerujem kako će takva biti u subotu u Našicama. Ključ nam je ta prva utakmica.

Zdravstveni bilten trebao bi biti puno povoljniji negoli onakav s kakvim se suočavao Horvat tijekom sezone. Svi osim Ivana Sršena bit će na raspolaganju?

- Tako bi trebalo biti. Pojavio se nekakav virus, crijevna viroza, pa svaki dan bar dvojica preskaču treninge. No očito nam je ove sezone suđeno da moramo ići preko trnja - zaključio je trener NEXE-a. K.Lacković
Našičani u subotu dočekuju Benficu u prvom susretu 3. kola Kupa EHF-a
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku