Regija
PRIZNANJE OŠ MATIJE PETRA KATANČIĆA

“Jovalija” najbolje školsko sportsko društvo županije
Objavljeno 13. studenog, 2019.
VALPOVO/OSIJEK - Novo veliko priznanje dobila je Osnovna škola Matije Petra Katančića u Valpovu, preciznije Školsko sportsko društvo "Jovalija", koje djeluje u toj školi, a koje je proglašeno najboljim u Osječko-baranjskoj županiji u prošloj školskoj godini. To je iznimno velika i vrijedna nagrada ne samo za učenike koji su svojim rezultatima zavrijedili ovo priznanje nego i svima ostalima koji su bili uz njih na putu do uspjeha i poticali ih u tome poput nastavnika, roditelja, školskog osoblja...

Proglašenje najboljih obavljeno je na godišnjoj sjednici Školskog športskog saveza Osječko-baranjske županije, kojoj su nazočili i predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikola Perković, glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza Ivan Dujić, te zamjenik župana Goran Ivanović. Na sjednici su ujedno uručena priznanja i nagrade najboljima, a ravnatelj Osnovne škole iz Valpova, Dalibor Košutić, primio je priznanje za ŠSD "Jovalija" iz Valpova.

Kako je rečeno ovom prigodom, u 2018./2019. školskoj godini školskim sportskim sustavom, koji je uključivao niz programa i projekata, prodefiliralo je 9938 učenika, što čini gotovo 45 posto učenika upisanih u škole na području Osječko-baranjske županije. Učenici su na općinskim, gradskim, županijskim, regionalnim i državnim prvenstvima ostvarivali rezultate koji su Osječko-baranjsku županiju svrstavali u vrh školskog sporta RH. Na županijskoj razini održano je 57 natjecanja, a čak 93 ekipe (763 učenika i 99 voditelja) iz Osječko-baranjske županije sudjelovalo je na državnim prvenstvima te su osvojili po tri zlatne, tri srebrne i sedam brončanih medalja te sedam pojedinačnih medalja učenika s poteškoćama u razvoju.

Na području Osječko-baranjske županije danas djeluje 71 osnovna i 30 srednjih škola koje su uključene u sustav školskog sporta, a specifičnost ovog sustava, u odnosu na ostale, jest da su u ŠŠS Osječko-baranjske županije udruženi školski sportski savezi Osijeka, Našica, Belog Manastira, Đakova, Donjeg Miholjca, Valpova i Belišća. L.A.
Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike