Regija
VIJEĆNICI ODLUČILI POSLATI PISMO VLADI I MINISTARSTVU

Miholjčani žele početak gradnje nove škole
Objavljeno 13. studenog, 2019.
DONJI MIHOLJAC - Gradsko vijeće Donjeg Miholjca potvrdilo je imenovanje ravnateljice Narodne knjižnice Grada Donjeg Miholjca Marinele Šmider, koja je do sada obavljala dužnost dosadašnje ravnateljice u toj miholjačkoj kulturnoj ustanovi. Nova/stara ravnateljica Narodne knjižnice Grada Donjeg Miholjca studirala je informacijske znanosti na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku, a na diplomskom studiju opredijelila se za smjer knjižničarstvo. Diplomirala je 2012. godine i stekla titulu magistra informatologije.

Uz ovu odluku, na sjednici Gradskog vijeća odlučeno je, a na prijedlog nezavisnog vijećnika Vedrana Aladića, da se Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu znanosti i obrazovanja uputi otvoreno pismo da se ubrza pokretanje kapitalnog projekta gradnje nove zgrade srednje škole u Donjem Miholjcu. Vijećnici su složni da se u pismu upozori na neodrživo stanje za školovanje učenika i rad zaposlenika i da se istakne prioritet gradnje nove školske zgrade. Kao jedan od ambicioznijih planova za donjomiholjačko srednje školstvo već se nekoliko godina najavljuje gradnja nove zgrade. Najavljivalo se to od 2008., no prije nešto više od godinu dana počela je konkretna priča, ali početak joj se ne nazire. Također, apelirat će da se za taj višemilijunski projekt, čija je gradnja vrijedna oko 60 milijuna kuna, osiguraju sredstva u državnom proračunu, sukladno prijašnjim obećanjima. Nova školska zgrada trebala bi se graditi i županijskim i gradskim sredstvima. Miholjački gradski vijećnici ovaj su put odlučili ostaviti sa strane razlike u ideologiji, pripadnost raznim opcijama i stran(k)ama te zajedno raditi na tome da se ovaj projekt što prije pokrene.

U nastavku sjednice prihvaćena je odluka o naknadi putnih troškova redovnih učenika srednjih škola i odluka o prodaji građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni Janjevci. Također, prihvaćena je odluka o uspostavi prijateljstva i suradnje dvaju gradova - Donjeg Miholjca i Valpova.

Gradski su vijećnici upoznati s izvješćem o provedbi posebnih mjera zaštite od požara u ovoj godini Damira Šiplike, zapovjednika Vatrogasne zajednice Donji Miholjac, koji je iznio prijedlog o nabavi posebnog vatrogasnog vozila. S.Fridl
Najčitanije iz rubrike