Regija
ODLIČNI REZULTATI

Kamp-odmorište Duboka
na Papuku privlači
sve više posjetitelja
Objavljeno 12. studenog, 2019.
VELIKA - Kamp Duboka u Parku prirode Papuk prvi je moderni kamp u istočnome dijelu Hrvatske, smješten u prirodnoj oazi doline potoka Dubočanka. Okruženje kampa pruža brojne rekreativne mogućnosti poput pješačenja, sportskog penjanja, vožnje biciklom, ili jogginga. Kamp je dobro povezan s glavnim planinarskim i biciklističkim stazama u parku, a ujedno je uvršten na popis 38 najboljih malih kampova Hrvatske u sklopu projekta certifikacije standarda kvalitete OK Mini Camps, projekta poticanja kvalitete kampova i edukacije podržanog od strane Ministarstva turizma. Sve ove pogodnosti i "bogomdani" uvjeti donijeli su odlične rezultate posjeta ovoj lokaciji UNESCO Geoparka, Parka prirode Papuk. Kamp-odmorište Duboka ovih je dana do iduće sezone zatvorilo svoja vrata zabilježivši nove rekorde posjećenosti. Turisti su i ove godine pristizali iz svih krajeva Europe te je u odnosu na prethodnu godinu zabilježen porast od 77,67 posto ili gotovo 350 posjetitelja više nego što je to bilo prošle godine, a isto tako zabilježeno čak 90,05 posto više noćenja, odnosno gotovo 600 više nego 2018. godine.

- Kao i u prethodne dvije sezone, udjel stranih posjetitelja je 75 posto, a domaćih 25 posto. Ponosni smo na činjenicu da imamo goste koji nam se vraćaju svake godine, jer su oduševljeni okruženjem koje ovaj kamp nudi. Veseli i podatak da mnogi, iako su prvotno došli na jedan dan, ostaju bar još jedan dan duže nakon što ih zaintrigira naša turistička ponuda ili ljepote Parka prirode same po sebi - rekao je ravnatelj Javne ustanove Parka prirode Papuk Alen Jurenac. V.G.
Mnogo sadržaja
Park prirode Papuk prepun je sadržaja koji privlače turiste ljubitelje čistog zraka, prirode, mira i tišine. Većina turista koji posjećuju Park prirode Papuk aktivno provode boravak u kampu. “Sve je više onih koji planinare, posjećuju Park šumu Jankovac, voze unajmljene bicikle, ili uživaju u našem adrenalinskom parku Duboka. Izuzetno smo ponosni na to, a trudimo se svake godine još više poboljšati sve uvjete i dodati nove sadržaje”, rekao je ravnatelj Javne ustanove Parka prirode Papuka Alen Jurenac. U odmorištu Duboka adrenalinski park, koji je iznimno tražen, podijeljen je na dvije razine, nižu koja prolazi kroz devet elemenata i odvija uz stalni nadzor stručnih osoba i uz svu potrebnu sigurnosnu opremu, a tu je i ona viša, za odrasle, uz 21 element. Naravno i ona se odvija također uz sigurnosnu opremu i stručni nadzor.
Najčitanije iz rubrike