Crna kronika
ZLOČIN U PETROVCIMA

Pokrenuta istraga protiv Buila (50)
Objavljeno 13. studenog, 2019.

Vezani članci

ŽUPANIJSKO ODVJETNIŠTVO VUKOVAR

Istražni zatvor za ubojicu supruge

OBITELJSKA TRAGEDIJA: JEZIVO UBOJSTVO KAKVO SE NE PAMTI

Ubijena i bačena u septičku jamu, uhićeni suprug prikrivao tragove

VUKOVAR - Pokrenuta je istraga protiv Zorana Buila (50), koji je ubio suprugu i bacio njezino tijelo u septičku jamu kuće u Petrovcima.

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru ga je ispitalo pa donijelo rješenje o pokretanju istrage zbog teškog ubojstva. Pedesetogodišnjaka se sumnjiči da je 24. srpnja ove godine u prijepodnevnim satima, u obiteljskoj kući u Petrovcima, s namjerom da ubije 46-godišnju suprugu Anicu, koju je ranije duže vrijeme fizički zlostavljao, nožem joj zadao ubodne rane, od kojih je odmah umrla, a potom je njezino tijelo zamotao u dvije deke i bacio u septičku jamu u dvorištu kuće.

Sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru je 8. studenoga, na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, odredio Buili istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške.

Podsjetimo, policiji je prijavljen Aničin nestanak krajem srpnja, nakon kojeg je uslijedila opsežna potraga. Informacije kojima je policija raspolagala, nakon obavljenih razgovora s članovima obitelji, rodbinom i prijateljima nisu dovele do korisnih informacija, pa žena nije pronađeno. Međutim, naknadnom analizom svih dobivenih informacija uočene su određene kontradiktornosti, a nakon toga posumnjalo se da Aničin suprug Zoran ima neke veze s njezinim nestankom.

Nakon što je otkriveno tijelo nestale 46-godišnjakinje, u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj održana je konferencija za novinare na kojoj je, između ostaloga, rečeno kako 50-godišnjak ranije nije bio prijavljivan za obiteljsko nasilje, ali da je on suprugu prijavio policiji zbog prijetnje 2018. godine te da je njoj bila određena zabrana približavanja. Vlado Božić, načelnik Policijske postaje Vukovar, rekao je da je nestanak 46-godišnjakinje prijavila njezina majka 29. srpnja, koja je navela da se s kćeri nije čula telefonski već mjesec dana. Policija je pobliže ispitala i SMS-ove koji su upućivali na to da ih je Anica slala, međutim iz policije nisu htjeli potvrditi da ih je Zoran slao, nego su naveli da je "netko slao SMS-ove u njezino ime". S.Lacić
Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

Najčitanije iz rubrike