Crna kronika
CESTE NA ISTOKU SLAVONIJE U 2019. ODNIJELE 20 ŽIVOTA

Uoči kirbaja poginuo 29-godišnjak
Objavljeno 12. studenog, 2019.
PRIVLAKA/VINKOVCI - Ceste na krajnjem istoku Slavonije u ovoj, 2019. godini, dosad su odnijele 20 života, a posljednja teška prometna nesreća sa smrtnom posljedicom zbila se u nedjelju, u Privlaci pokraj Otoka. Smrtno je stradao 29-godišnji mladić, a večer uoči seoskog kirbaja na blagdan sv. Martina, selo je bilo u šoku zbog izgubljenog mladog života.


Prema informacijama PU vukovarsko-srijemske, do nesreće je te kobne večeri došlo oko 18 sati. Mladić iz Privlake bio je za upravljačem automobila "Renault Clio" vinkovačkih registracijskih oznaka. - Kretao se kolnikom Ulice Matije Gupca u Privlaci, iz smjera Čolićeve ulice prema Otoku. Zbog neprilagođene brzine kretanja, ulaskom u zavoj ulijevo, u jednom trenutku 29-godišnjak je izgubio nadzor nad vozilom, sletio s ceste te udario u kolni prilaz ispred dviju obiteljskih kuća - navodi se u jučerašnjem priopćenju PU u Vinkovcima. S teškim ozljedama stradali mladić prevezen je u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima gdje, nažalost, unatoč svim naporima, liječnici nisu mogli pomoći. Od težine ozljeda, 29-godišnjak je u bolnici preminuo oko dva sata nakon nesreće u Privlaci.


U trenutku kobne nesreće mladić je u Renaultu bio sam, a službeni podaci jučer su govorili da nije koristio sigurnosni pojas. Tijekom jučerašnjeg dana očekivala se obdukcija. U Privlaci kažu da se teška nesreća dogodila u sporednoj ulici, u zavoju, dok su kobne večeri ceste bile mokre i skliske zbog kiše koja je pomalo padala gotovo cijelog dana, a vidljivost lošija u uvjetima noćne vožnje. - Bio je to dobar mladić, zaposlen i marljiv - rekli su jučer mještani Privlake, žalosni zbog tragedije koja je pogodila obitelj poginulog 29-godišnjaka.
Policija će kontinuirano provoditi akcije usmjerene na brzinu, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa i uporabu mobitela u vožnji - naglasio je glasnogovornik PU Domagoj Džigumović.S.Butigan
ZA VIKEND 14 PROMETNIH NESREĆA
Dosad je u 2019. na prometnicama Vukovarsko-srijemske županije smrtno stradalo 20 osoba, a u cijeloj prošloj 2018. godini smrtno je stradalo 16 osoba. Policija je zabilježila i podatak kako se, unatoč stalnim akcijama policije i njihovoj pojačanoj prisutnosti na prometnicama, proteklog vikenda na vukovarsko-srijemskim cestama dogodilo čak 14 prometnih nesreća - deset samo s materijalnom štetom, tri nesreće u kojima je ukupno sedam osoba lakše ozlijeđeno (dvije u Iloku te u Đeletovcima), i kobna nesreća sa smrtnom posljedicom u Privlaci.
Možda ste propustili...

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

Najčitanije iz rubrike