Regija
MARTINJSKA ZABAVA UDRUGE VINOGRADARA I VINARA

Vinare oduševili biskup i zabavne igre
Objavljeno 11. studenog, 2019.
ORAHOVICA - Udruga voćara, vinogradara i vinara organizirala je tradicionalnu Martinjsku zabavu. Nazočnima se obratio dopredsjednik Josip Matković, a potom je orahovački vinski biskup Ivan Grgurić-Grga krstio vino.

- Nema mladog vina bez dobrog vrenja, ni pravog vina bez njegova krštenja. Neka ova kapljica vječno kvasi naša grla, da nam glava od njega ne puca, ne podriguje se i ne štuca. Božja kapljice ti si dar s neba, zato te obilato piti treba, idi s mirom prosta ti duša, neka te narod u slasti kuša - rekao je. U nastavku zabave održane su dvije zabavne igre.

- U prvoj su se igri muškarci natjecali tko će brže pojesti pun tanjur palente s vinom. To je nekada u nekim krajevima u okolici Orahovice bilo tradicionalno jelo i često je bilo na trpezi. U drugoj igri, koja je bila za dame, morale su cugom ili teglicom u jednom cugu povući što je više moguće vina. Bilo je doista zabavno, uz mnogo smijeha, što je bio i cilj - rekao je član Udruge i glavni idejni začetnik igara Stanko Jović. U muškoj igri pobijedio je Zdravko Belobradić iz Crkvara, a u ženskoj Sanja Marić iz Orahovice. Nastupili su Muška pjevačka skupina KUD-a Crkvari kao biskupski zbor, te odličnom glazbom dvojac Matija Rister i Davor Falamić. V.G.
Možda ste propustili...

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

Najčitanije iz rubrike