Novosti
NASTAVE NEMA U DVIJE ŽUPANIJE

Štrajk se nastavlja, u ponedjeljak i pregovori
Objavljeno 10. studenog, 2019.
Štrajk u osnovnom i srednjem školstvu se nastavlja, a u ponedjeljak će štrajkati škole u Splitsko-dalmatinskoj i Požeško-slavonskoj županiji. Za ponedjeljak je najavljen i nastavak pregovora predstavnika Vlade sa sindikatima javnih službi o sklapanju dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama.


"Održana su u ponedjeljak i utorak dva sastanka s predstavnicima Vlade, prvi je bio tek toliko da razgovaramo da ćemo razgovarati, a drugi je bio ozbiljan, gdje smo mi naivno pomislili da će Vlada početi razmišljati. Ali čini mi se da jučerašnje izjave ministra Aladrovića i Marića govore o tome da nisu uključili onaj dio mozga koji procesuira različito mišljenje", rekao je u četvrtak predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

Podsjetimo, ministar Josip Aladrović u srijedu je sindikatima obećao da će se redizajnom sustava plaća u javnim službama stvoriti pravednije i objektivnije vrednovanje njihova posla. Ministarstvo će analizirati sustav plaća u idućih šest mjeseci, a ako sustav ne bude uređen do kraja lipnja, prosvjetarima će koeficijenti biti povećani za dva posto. Mihalinec je posljednju ponudu Vlade opisao kao "nula i možda ništa". "To znači da će sastanak u ponedjeljak biti takav da će Vlada predložiti onu kombinaciju od nula i nula. Mi ćemo takav, gotovo ništavan, prijedlog dati članovima na izjašnjavanje", najavio je Mihalinec. D.Pav.