Regija
PROSLAVLJENO MARTINJE

Mlada graševina i frankovka oduševile svačija nepca
Objavljeno 10. studenog, 2019.
FERIČANCI

Uz zvuke slavonske tamburice, mirise jeseni i mlada vina, ovogodišnje berbe, obilježeno je Martinje u Feričancima. Vrata Starog podruma Feravino bila su otvorena za sve posjetitelje, a u dobroj kapljici i pričama iz podruma uživali su i mladi i stari.

- I ove smo godine odlučili okupiti svoje partnere i sve drage mještane Feričanaca i okolice, gdje želimo prezentirati mlada vina graševinu i frankovku. Vino je iz berbe 2019. godine, a cilj je ovim pokazati kakva će biti godina koja je pred nama - rekao je Ivan Maričić, predsjednik Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino. Posljednjih pet godina Feravino je došlo do toga da više od 20 posto svoje proizvodnje izvoze na inozemna tržišta.

- Ovo je jedan dio projekta kojim nastojimo u Feričancima pojačati turističku ponudu i prezentirati našu vinariju i vlastite proizvode - zaključio je Maričić.

Kroz Stari podrum zainteresirane je uz osmijeh provodila Jenette-Marija Šimić.

- Dio feričanačkog Martinja održat će se i u Zagrebu, na samo Martinje, a ovdje smo organizirali ležerno druženje uz mlada vina. Martinje slavimo već nekoliko godina u Starom podrumu Feravina, bez obzira na to što se ovaj blagdan, zapravo, češće slavi u sjevernoj Hrvatskoj - rekla je Šimić. I.Ćosić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike