Osijek
JOŠ JEDAN USPJEŠAN PROJEKT OSJEČKE TRŽNICE

Sudski prolaz bio je pretijesan
za sve posjetitelje Dječjeg buvljaka
Objavljeno 9. studenog, 2019.

Nakon uspješno završenog 1. Modnog buvljaka, osječka je Tržnica odlučila provjereni recept primijeniti i organizirati sličan događaj, ovaj put s naglaskom na odjevne predmete i druge potrepštine za djecu. Ponovno je sudski prolaz kod glavne tržnice vrvio izlagačima i posjetiteljima koji su, uz minimalne izdatke, mogli obnoviti fond stvari svojih mališana. Želja je ovo i inicijativa brojnih majki, pojašnjava nam voditeljica cijelog projekta, Renata Čepo i dodaje kako će se truditi da ovo postane subotnja tradicija.

- Budući se Modni buvljak održava posljednjom subotom u mjesecu, ovaj Dječji smo odlučili organizirati druge subote, a to će mu biti termin i u buduće. Iznimnoo smo zadovoljni odzivom zakupaca kako proteklog buvljaka, tako i ovog, a kapaciteti su nam bili popunjeni gotovo mjesec dana ranije. Ljudi su izrazito pozitivni i zainteresirani, zbog čega smatram da je ovako nešto trebalo Osječanima. Za ovo dječje izdanje zakupljene su čak 63 klupe po vrlo pristupačnoj cijeni od deset kuna, a iako nas do sljedećeg Modnog buvljaka dijele dva tjedna, već smo na 75 zakupljenih mjesta, ističe Čepo.

Jedna od prodavačica je i mama Antonela koja je odlučila prodati mnoštvo odjeće svog četverogodišnjeg sina: "Uskoro nas očekuje preseljenje u Njemačku, pa smo shvatili da imamo puno stvari koje smo čuvali za buduću djecu, međutim sada nam samo zauzimaju mjesto, s obzirom da ih ne planiramo nositi sa sobom. Ovo je odlična prilika da se s jedne strane riješimo viškova, a s druge i nešto zaradimo jer osim odjeće i obuće imamo i mnoštvo ostalih dječjih potrepština, pa nije isključeno da dođemo i sljedeći puta, prije odlaska.“

Muške snage "branio" je tata Marko Banić kojeg je također obradovala ova inicijativa osječke Tržnice, te se nada i budućim dolascima.

- Odličan je ovo način za riješavanje viška stvari, a usput i dodatne zarade, kaže tata Marko.

Vrlo zadovoljna kupnjom bila je i Mirjana Marić, inače baka troje unučadi koja kaže kako djeca brzo prerastaju stvari, pa, osim što im neprestano trebaju nove, vrlo lako se nagomilavaju one stare.

- Cijene su pristupačne pa nije teško pronaći ponešto za dijete, bilo da se radi o odjeći ili igračkama, a ja sam uzela skijaško odjelo za svoje mališane. Također se veselim Modnom buvljaku na kojem ću potražiti nešto za sebe, zaključuje Marić.

Ema Nenadić

Možda ste propustili...

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

Najčitanije iz rubrike