Novosti
OD IDUĆE GODINE RJEŠAVAT ĆE ŽALBE U KAZNENIM POSTUPCIMA

Izabrano 11 sudaca Visokog kaznenog suda
Objavljeno 8. studenog, 2019.
Državno sudbeno vijeće (DSV) u petak je izabralo 11 sudaca novoosnovanog Visokog kaznenog suda, koji će od početka iduće godine rješavati žalbe u kaznenim postupcima. Suce koji će preuzeti dio posla Vrhovnog suda DSV je izabrao nakon što je u dva dana razgovarao s 19 kandidata. Iako je natječaj bio raspisan za 15 sudaca, izabrano ih je 11.

Prema ukupnom broju bodova, u koji su uz razgovor ušle i ocjene o dosadašnjem obnašanju sudačke dužnosti, za suce novog suda izabrani su Marijan Bitanga (163,27 boodova), Ivan Turudić (163,09), Tanja Pavelin (162,23), Sanja Katušić-Jergović (161,45), Ljiljana Stipišić (160,91), Lana Peto Kujundžić (160,36), Snježana Hrupek-Šabijan (158,64), Željko Horvatović (157,91), Tomislav Juriša (151,45), Marija Balenović (150,41) i Sanda Janković (149,5).

Četvero sudaca na razgovor je došlo s maksimalnih 150 bodova.

To su predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić, kojemu je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković povjerio osnivanje Visokog kaznenog suda, predsjednik kaznenog odjela zadarskog Županijskog suda Marijan Bitanga, predsjednica Odjela za mladež Županijskog suda u Zagrebu Lana Peto Kujundžić i Ljiljana Stipišić, sutkinja istrage na Županijskom sudu u Splitu koja je stručne radove posvetila problematici žrtava i svjedocima u kaznenom postupku. H
Možda ste propustili...

OSOBNA SVJEDOČANSTVA O NAJTEŽIM DANIMA ‘91.

Zlatko Adžić: Tužan sam zbog zemlje za koju sam se borio

PREDSJEDNIČKI KANDIDAT STRANKE DESNO

Đapić predstavio program u BiH

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEISPRIČANA PRIČA: IZ PAKLA IZIŠAO HUMANITARNIM KONVOJEM

Franjo je film s fotografijama poginulih suboraca sakrio u zavoje na svojoj ranjenoj nozi

2

OSOBNA SVJEDOČANSTVA O NAJTEŽIM DANIMA ‘91.

Zlatko Adžić: Tužan sam zbog zemlje za koju sam se borio

3

OSOBNA SVJEDOČANSTVA O NAJTEŽIM DANIMA ‘91.

Ivica Jurčan: Bilo nas je malo, ali je bilo veliko srce