Sport
A-2 LIGA KOŠARKAŠICA

Ni Brod nije zaustavio “mursašice”
Objavljeno 7. studenog, 2019.
Košarkašice Murse Vrijednosnica Osijek upisale su i drugu pobjedu u A-2 ligi "istok". Osječanke su na otvaranju sezone na svom parketu u SD Jug uvjerljivo svladale ekipu Broda na Savi, da bi potom u gostima bile bolje od sastava Broda sa 75:48.

U dvorani Vijuš nije bilo nikakve neizvjesnosti, gošće su od početka nametnule svoj ritam i zagospodarile parketom pa ekipa trenerice Kristine Pehar nije imala apsolutno nikakvih šansi. Nakon zaostatka od 4:0 Brođanke su se vratile, pa čak i povele, no nakon 11:11 Mursa je ubacila u brzinu više, stvarala sve solidniju prednost i ostala neuhvatljiva za ekipu iz Slavonskog Broda.

Na kraju prve četvrtine "mursašice" su imale šest poena prednosti, da bi se na odmor otišlo s vodstvom Osječanki od 41:26. U drugom dijelu nastavilo se u istom ritmu, Osječanke su lako kontrolirale utakmicu i povećavale rezultatsku razliku i onda mirno privele posao kraju za drugu pobjedu u ovom prvenstvu A-2 lige "istok". Trener Osječanki Gunjević u sastavu je imao više raspoloženih igračica, a predvodila ih je Petra Šimunić s 18 poena, Martina Kujundžić dodala je 14, Marta Rimac 12, a Ana Blaževac i Ksenija Šarlija ubacile su po 11 poena. I. Li.