Sport
RITMIČKA GIMNASTIKA

Treba navratiti u Gradski vrt
Objavljeno 8. studenog, 2019.
Prema tradiciji, potkraj svake godine Osijek je domaćin međunarodnog Rondo kupa

Nakon što je nedavno u sportskoj dvorani Jug održano pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici, ovoga vikenda ponovno nas očekuje cjelodnevni ritmički program u gradu na Dravi.

U velikoj dvorani Gradski vrt na programu je 12. međunarodni turnir Rondo kup za koji je prijave poslalo 260 natjecateljica iz 26 klubova, odnosno devet država. Rondo kup je priredba koja iz godine u godinu oduševljava, darovitost, elegancija, ljepota, entuzijazam i zanos djevojčica i djevojaka malo koga mogu ostaviti ravnodušnim, pa je to događaj koji svakako vrijedi doći i pogledati.

Kao i na svim sličnim međunarodnim priredbama, održat će se natjecanja po dobnim skupinama, počevši od najmlađih princeza do seniorki. Tako natjecanje u Gradskom vrtu počinje u subotu u 9 sati, a prijepodnevni sati rezervirani su za ritmičarke koje nastupaju u B programu. Nakon pauze za ručak, od 14 sati, kreće A program u kojemu je konkurencija i brojna i vrlo kvalitetna, pa se može očekivati dobrih nastupa i izvedbi. Subotnje nadmetanje trajat će do 19 sati, a nastavak Rondo kupa je u nedjelju od 9 sati kada će se na "tepihu" predstaviti natjecateljice i B light i jedan dio B programa.

- Očekujemo nastup oko 260 natjecateljica svih uzrasta, od najmlađih curica iz B light programa do seniorki - najavila je trenerica osječkog KRG-a Rondo Branka Stojković, koja će, kao i dosad, uz pomoć suradnika pokušati još jednom zaslužiti visoke ocjene za organizaciju tako zahtjevnog natjecanja.

Ovogodišnja brojka od 260 "gracija" je impresivna i pokazuje kako Rondo kup iz godine u godinu raste i privlači brojno društvo iz cijele Europe. Jednostavno, Rondo kup je natjecanje koje zbog dobre kvalitete i sjajne organizacije postaje nezaobilazna postaja mnogih "ritmičarki", koje vole navratiti u Osijek.

Klub domaćin, KRG Rondo, imat će također jake adute, prije svega Ivu Janjić, Petru Crljenić, Ivu Lišnić... Očekuju se dobre izvedbe i osvajanje medalja domaćih predstavnica koje nemaju baš često priliku nastupati na domaćem terenu.

- Naš klub predstavljat će 20 natjecateljica, neke su već iskusne na međunarodnim turnirima, nekima je ovo prilika da se okušaju u tako jakoj konkurenciji. U svakom slučaju, očekujemo još jedno dobro dvodnevno natjecanje koje, eto, organiziramo 12. put - dodala je trenerica mladih "rondašica" Branka Stojković.

Natjecanja u ritmičkoj gimnastici nisu česta u Osijeku, Rondo kup navrati jednom godišnje, pa se tijekom vikenda isplati navratiti do dvorane Gradski vrt. Naravno, ulazak je slobodan, a osječka publika je i tijekom nedavnog prvenstva Hrvatske, kao i prijašnjih Rondo kupova, pokazala da voli pogledati ritmičku gimnastiku. Bar su to pokazale dobro popunjene tribine, pa neka tako bude i ovoga vikenda.

Ivana Liović
Možda ste propustili...

TRENER NK-A BELIŠĆE DAVOR RUPNIK

Spremni smo za sve moguće opcije

U SLJEDEĆOJ SEZONI U EUROPI ĆE VJEROJATNO IGRATI DVA SLAVONSKA RUKOMETNA KLUBA

Spačva-Vinkovci trebala bi uz NEXE zaigrati u Europskoj ligi

HUMANE AKCIJE SE NASTAVLJAJU

Sportski rekviziti za naše “Palčiće”