Tehno
NAGRAĐUJU SE INOVATIVNE I TRŽIŠNO UTEMELJENE IDEJE

Proglašeni pobjednici šestog izdanja programa Moj Zaba Start, u nekoliko kategorija
Objavljeno 8. studenog, 2019.

Pobjednici su odabrani u tri kategorije – Poduzetništvo, Kultura i znanost te Društvo. Stručna komisija odabrala je tri dobitnika u svakoj kategoriji, a dodijeljene su im potpore u iznosu od 120.000 kuna za prvu nagradu, 100.000 kuna za drugu te 80.000 kuna za treću nagradu. Uz nagrade stručne komisije dodijeljene su i nagrade javnosti u vrijednosti od 30.000 kuna. U šestom izdanju natječaja Zaba je ukupno dodijelila gotovo milijun kuna potpora.

"Kao vodeća banka u Hrvatskoj usmjereni smo na razvoj održivog poduzetništva te gospodarskog i društvenog napretka naše zemlje i zajednice u kojoj djelujemo. Izuzetno smo ponosni na ovaj, jedinstveni program na tržištu i činjenicu da je Zagrebačka banka kroz dosadašnja izdanja prepoznala i podržala više od 50 projekata na njihovu putu do tržišta i uspjeha. Prepoznali smo njihovu vrijednost i potencijal, ali ih je prepoznalo i tržište. To želim i ovogodišnjim pobjednicima", rekao je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

U kategoriji Poduzetništvo prvu nagradu odnio je projekt za izradu minipogona za proizvodnju sušenog slatkiša od mandarine – Mandarine Sweet Treat proizvođača Mandarinet. Druga nagrada pripala je udruzi Mundus i njezinu istoimenom edukacijskom sustavu, a treću je nagradu odnio projekt Moto Sos Locator u realizaciji Gala centra.

Prva nagrada natječaja Kultura i znanost dodijeljena je samostanu sv. Margarite s Paga i projektu Digitalno predstavljanje stalnog postava čipke i čipkarstva. Projekt Udruživanjem temeljnih i kliničkih znanstvenih istraživanja do poboljšanja tretmana i povećane društvene osviještenosti o raku prostate znanstvenika s Instituta Ruđer Bošković osvojio je drugu nagradu. Treća nagrada pripala je studiju za produkciju i animaciju Diedra te projektu dugometražnog 3D animiranog filma "Cvrčak i Mrvica".

U kategoriji Društvo pobjedu je odnio projekt Uređenja sterilne jedinice za Dječju onkologiju, zaklade Dječje onkologije Rebro. Društveno poduzeće Punkt osvojio je drugu nagradu s projektom Inovativno zapošljavanje osoba s invaliditetom. Treća nagrada otišla je u ruke zakladi Cenacolo i projektu Mostovi u bolji život.

Za nagradu javnosti izborila su se tri projekta koja su prikupila najviše glasova javnosti. Odabrani projekti su Moto Sos Locator Gala centra u kategoriji Poduzetništvo, PsiHelp Hrvatskog psihološkog društva u kategoriji Društvo te u kategoriji Kultura i znanost projekt StressMe – razlike između muškog i ženskog stresa s Medicinskog fakulteta u Osijeku.

Kroz projekt Moj Zaba Start Zagrebačka banka nagrađuje inovativne i tržišno utemeljene ideje te pruža potporu najboljima u različitim područjima. Zaba je kroz projekt do sada podržala više od 50 održivih projekata među kojima su inovativni startupi, društveno odgovorne inicijative...M.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana