Sport
JUNIORSKA LIGA PRVAKA

Mladi “modri” potpuno nadigrali vršnjake Šahtara
Objavljeno 6. studenog, 2019.
Uvertira u sinoćnju utakmicu Dinamo - Šahtar bila je susret njihovih mladih momčadi, također u Ligi prvaka. A uspješniji su bili Zagrepčani. U susretu 4. kola C skupine juniorske Lige prvaka mladi "modri" su na stadionu "Hitrec - Kacian" potpuno nadigrali nogometaše Šahtara te pobijedili sa 1:0. Rezultat je preskroman u odnosu prema onome što su dinamovci pokazali, dominirali su cijelu utakmicu, napadali i stvarali prilike, no zbog nepreciznosti u završnici, ali i sjajnih obrana gostujućeg vratara Anatolija Trubina, Šahtar se izvukao s minimalnim porazom. Pogodak odluke zabio je Tomislav Krizmanić u 61. minuti. Statistika je ponekad može zavarati, ali jučer je jasno pokazala tko je bio bolja momčad na travnjaku. Nogometaši trenera Igora Jovičevića uputili su 22 udarca prema ukrajinskim vratima, pri čemu 11 u okvir gola, a igrači Šahtara samo su tri puta zapucali prema Dinamovim vratima, od toga samo jednom u okvir gola. Jedinu izgledniju priliku gosti su imali u sudačkoj nadoknadi, kada je Faris Krkalić sjajnom obranom zaustavio udarac Artrema Bondarenka.

U drugom susretu iz skupine C Atalanta je također sa 1:0 pobijedila Manchester City, a pogodak je zabio Roberto Piccoli iz jedanaesterca u 36. minuti. Na tablici C skupine juniorske Lige prvaka vodi Dinamo s osam bodova, Atalanta je druga s bodom manje, Manchester City je treći s četiri boda, a Šahtar ima samo dva.

U sljedećem kolu, 26. studenoga, mladi Zagrepčani gostuju u Bergamu kod Atalante i, po svemu sudeći, bit će to dvoboj koji bi mogao odlučiti o pobjedniku skupine. Pobjednik skupine izborit će direktan plasman u osminu finala, a drugoplasirana momčad ide u play-off rundu, gdje će se za nastavak natjecanja nadmetati s jednom od momčadi koja igra u dijelu ždrijeba Domestic Champions Path. I. Li.
Možda ste propustili...

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana