Mozaik
8. STUDENOGA U TVRĐI

Na novom "Slamanju" Harvo Jay i ROLO te izložba Matagića
Objavljeno 7. studenog, 2019.
Ovoga petka (8. studenoga), u Osijeku, u prostoru Slama Arta u Tvrđi, održava se novo izdanje projekta Slamanje koje ovaj put, uz rezidentski sastav Harvo Jay, dovodi bend iz Splita – RØLØ te autorsku izložbu Mateja Matagića. Slamanje je kulturni projekt nastao suradnjom udruge Slama i benda Harvo Jay, a provodi se kao cjeloviti umjetnički program vizualnih, glazbenih i glazbeno-scenskih umjetnosti.

Izložba Mateja Matagića zakrilit će zidove prostora s pseudoerotskim ilustracijama na koje se može lupiti etiketa kubizma ili minimalizma. Većinski je riječ o nagim prikazima svakodnevnih žena u emocionalno nesvakidašnjim okolnostima. Svi radovi nastali su kao kreativna terapija u razdobljima kaosa, a to se očituje u potrebi za ravnim, ujednačenim i kontroliranim elementima unutar ilustracija. Budući da autor nije iz "umjetničkog područja" želja s prethodne izložbe, da se sugrađani aktiviraju na umjetničkoj sceni, ponovno je u središtu izložbene priče, ovaj put uz naglasak terapeutske funkcije umjetničkog stvaranja, neovisno o talentu ili znanju.

RØLØ je tročlani vokalno-instrumentalni sastav različitih glazbenih pozadina (Leut Magnetik, Lažni Brkovi, Kunjad Arhimed) sa splitskom adresom, a instrumentarij benda čine bubnjevi, bas-gitara, gitara i ostala elektronička pomagala. Prije godinu i pol dana počastili su KSET promocijom prvijenca, a ovom prilikom prezentirat će svoj drugi uradak naziva "HØØP", koji je snimljen u poznatom splitskom studiju “Propeler”. Nakon debitantskog nastupa 2015. godine na manifestaciji „Radio na cesti“ radija KLFM, RØLØ redovito nastupa diljem Hrvatske na brojnim festivalima i manifestacijama, a sjećamo ih se i s Brucošijade FER-a 2016. godine, kao i odličnog nastupa na ovogodišnjem Tam-Tam Festivalu na Hvaru.

Rezidenti i domaćini, osječki sastav Harvo Jay, sviraju meth rock, iza sebe imaju nekoliko singlova te album ‘Sok od agonije’. Ovim putem ponovno će zasvirati pred domaćom publikom nakon nekoliko mjeseci. Ulaz je otvoren za sve članove udruge, a podupirućim članom postaje se učlanjenjem u iznosu od 15 kn. Svojim dolaskom podržavate razvoj mladih umjetnika, glazbenika, organizatora, kao i cjelokupne nezavisne scene. T.K.
Možda ste propustili...

MARK SELIGER, FOTOGRAF SLAVNIH PRODAJE SVOJA DJELA

Fotografije za pomoć žrtvama virusa

RADIO OSIJEK ORGANIZIRA MANIFESTACIJU, KOJA JE OVE GODINE DRUKČIJA

Memorijal Darka Paurića 1. lipnja, na radiju i internetu

KREIRAJU SE NOVI TURISTIČKI PROIZVODI

Landranje Baranjom oduševilo 70 šetača

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JUBILEJ URBANIH TAMBURAŠA IZ ĐAKOVA

Za 30 godina TS Dyaco album “Skladište broj 7”

2

ODGOĐENI 15. INMUSIC FESTIVAL

Belle and Sebastian i Gogol stižu 2021.

3

SNIMKE S KONCERTA

Severina ima live videospot "Rođeno moje"