Mozaik
NA DODJELI ZLATNOG GLOBUSA 2020.

Ellen DeGeneres dobiva nagradu za životno djelo
Objavljeno 6. studenog, 2019.
Ellen DeGeneres iduće će godine biti uručena nagrada za životno djelo na dodjeli Zlatnih globusa, čime će se američkoj komičarki odati priznanje za njezinu 25 godina dugačku karijeru na američkoj televiziji, objavili su u ponedjeljak organizatori.

DeGeneres (61) tek je druga dobitnica nagrade za životno djelo na televiziji, koja je uvedena prošle godine i ekvivalent je nagradi Cecil B. DeMille za dostignuća na filmu. Naziv je nagrada dobila po komičarki Carol Burnett, peterostrukoj dobitnici Zlatnog globusa, kojoj je prošle godine dodijeljena inauguralno na ceremoniji održanoj u siječnju.

DeGeneres, jedna od najistaknutijih slavnih gay žena, karijeru je započela u stand-upu prije nego što je prešla na televiziju. Trenutačno je voditeljica Ellen DeGeneres Showa.

- Osim što je uspješna u svojem poslu na televiziji DeGeneres je filantropkinja, progovara o onima koji nemaju prava glasa i širi dobrotu i radost preko svoje platforme - rekao je Lorenzo Soria, predsjednik Udruge holivudskih stranih novinara (HFPA) koja dodjeluje Zlatne globuse.

DeGeneres je već dobitnik dvaju najviših priznanja u SAD-u: predsjedničke medalje slobode i nagrade Mark Twain za američki humor. Uz rad na televiziji, posudila je glas ribici Dory u animiranim filmovima "Potraga za Nemom" i "Potraga za Dory". Svečanost dodjele nagrada Zlatni globus za film i televiziju održat će se na Beverly Hillsu 5. siječnja 2020. H
Možda ste propustili...

HVALJENI PSYCH FUNK BEND NEMANJA

Singlom "Daw Yen" najavljuje novi album

HRVATSKO-ŠVICARSKI FILM REDATELJICE ANDREE ŠTAKE, S MARIJOM ŠKARIČIĆ

“Mare” otvara Pula film festival

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZBOG POGORŠAVANJA STANJA S PANDEMIJOM

Festival Ferragosto JAM ipak je odgođen za 2021.

2

HRVATSKO-ŠVICARSKI FILM REDATELJICE ANDREE ŠTAKE, S MARIJOM ŠKARIČIĆ

“Mare” otvara Pula film festival

3

HVALJENI PSYCH FUNK BEND NEMANJA

Singlom "Daw Yen" najavljuje novi album