Mozaik
SAKSOFONIST IGOR GERŽINA PREDSTAVLJA NOVI SINGL

Saksofonist pjesmu “Noćas” snimio s Vandom Winter
Objavljeno 5. studenog, 2019.

Saksofonist Igor Geržina predstavlja novi singl "Noćas", na kojemu gostuje glumica i pjevačica Vanda Winter. U svom poznatom zaraznom ritmu Geržina kombinira ljubavne stihove u neopterećenoj pjesmi za koju, osim glazbe i stihova, potpisuje i aranžman. Atmosferu pjesme, koja govori o novom početku inspiriranom ljubavnim krahom, odlično donosi moćan vokal Vande Winter, nagrađivane glumice i zvijezde kazališta Komedija.

Singl "Noćas" krasi i jaki identitet Geržinina zvuka saksofona, koji prepoznajemo na njegovim mnogobrojnim studijskim i koncertnim izvedbama. Geržinine suradnje s brojnim poznatim imenima hrvatske glazbene scene nisu novost, pa stoga ne čudi ni ova sa svestranom umjetnicom i jednom od najboljih vokalistica na ovim prostorima.

- Nakon višebrojnih odličnih koncerata s Vandom nekako je prirodno došla i ideja za studijsku suradnju. Iako Vandu poznajem dugo i svjestan sam njezinih vokalnih kvaliteta, ipak me uspjela ugodno iznenaditi vrhunskom interpretacijom pjesme ‘‘Noćas‘‘, kojoj je definitivno dala jednu posebnu notu i zaokružila ju kao cjelinu. ‘‘Noćas‘‘ je groovy soul, možemo čak reći i pomalo retropjesma, kojoj je Vanda u svojoj interpretaciji dala dašak zvuka starih vokalnih diva, kao što su Whitney Houston, Aretha i druge. Vanda je u pjesmi pokazala svoju poznatu vokalnu kvalitetu, ali ono što me se osobito dojmilo je njezina interpretacija teksta, koja pokazuje i njezino veliko glumačko iskustvo - kaže Geržina.

- Igora Geržinu upoznala sam na samom početku svog glazbenog i scenskog puta, u okviru zajedničke suradnje s Dinom Dvornikom. Kako je otada do danas prošlo ukupno onoliko godina koliko sam imala u trenutku kad smo se upoznali, čini se kako slobodno mogu reći da smo Igor i ja poznanici i glazbeni suradnici već pola mog života. Iznimno ga cijenim pa sam s veseljem prihvatila poziv da dam svoj vokalni doprinos njegovu novom singlu, koji mi se svidio na prvo slušanje. Iako iz ženskog kuta govori o obračunu s lošim partnerom te, za razliku od većine sličnih, koje ženski ‘empowerment‘ plasiraju proživljenom tugom ili pravedničkim bijesom, pjesma ima neočekivani ‘feel good‘ ugođaj i rasterećujuću lakoću kakvu bih poželjela svakoj ženi u trenutku podvlačenja životne crte - kaže Vanda.

Uz singl nam stiže i videospot u produkciji Igorove izdavačke kuće. Koncept spota vizualno je orijentiran prema retroizgledu te je definitivno poseban prema stilu. Za ovu priliku snimateljica je bila mlada glumica Josipa Anković, čije "point of view" kadrove, snimane GoPro kamerom, pratimo tijekom cijelog spota, u kojemu imamo priliku vidjeti kako, iz prvog lica, izgleda jedan dan u životu mlade žene. Spot za pjesmu "Noćas" režirao je svestrani mladi student ekonomije Filip Vrban - Mediterranean Boy, čiji Instagram-profil privlači sve veći broj mladih ljudi.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

HRVATSKO-ŠVICARSKI FILM REDATELJICE ANDREE ŠTAKE, S MARIJOM ŠKARIČIĆ

“Mare” otvara Pula film festival

NOVI KULTURNO-UMJETNIČKI PROJEKT U VINKOVCIMA

“Walkow ljeto” uz koncert Aklee Neon

U OKVIRU PROJEKTA RIJEKA 2020 - EUROPSKA PRIJESTOLNICA KULTURE

Krenuo rock-festival "Zvukom preko vode"