Mozaik
POZNAT PO VRHUNSKIM GLAZBENO-SCENSKIM SPEKTAKLIMA

Zucchero iduće godine
u “Lisinskom” u sklopu
velike europske turneje
Objavljeno 3. studenog, 2019.

Talijanski glazbenik Zucchero, svjetska glazbena legenda poznata po vrhunskim glazbeno-scenskim spektaklima, nastupit će 29. listopada 2020. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Kako se ističe u najavi, Zucchero u Zagreb dolazi u sklopu velike europske turneje koju počinje 6. lipnja 2020. koncertom u Glasgowu, a koja završava 5. prosinca iduće godine u Zuerichu. Glazbenik poznat po vrhunskim glazbeno-scenskim spektaklima, Zucchero "Sugar" Fornaciari jedan je od najvoljenijih talijanskih glazbenika, s prodanih više od 60 milijuna nosača zvuka u karijeri.

Bio je prvi umjetnik sa Zapada koji je nastupio u Kremlju nakon pada Berlinskoga zida, a njegov nastup u Havani 2012. ispred 80 tisuća posjetitelja smatra se najposjećenijim koncertom stranog umjetnika na Kubi u vrijeme embarga.

U više od tri desetljeća dugoj karijeri Zucchero je surađivao s glazbenicima raznih žanrova, kao što su Bryan Adams, The Blues Brothers, Bono, Jeff Beck, Eric Clapton, Joe Cocker, Elvis Costello, Miles Davis, Peter Gabriel, John Lee Hooker, BB King, Mark Knopfler, Brian May, Luciano Pavarotti, Iggy Pop, Queen, Alejandro Sanz, Sting te Ray Charles, koji je oduševljeno izjavio: "Zucchero je jedan od najboljih blues-glazbenika na svijetu!"

Godine 2016. objavio je album "Black Cat", koji je premijerno izveo na spektakularnom koncertu u Areni u Veroni kao uvertiru u nadolazeću svjetsku turneju, s više od milijun posjetitelja u 611 gradova, 67 zemalja i na pet kontinenata.

"Impresivan je to dokaz velikog uspjeha popraćenog neprocjenjivom kvalitetom izvedbe, nastavljenog objavom kompilacije najvećih hitova - ‘Wanted - The Best Collection‘, koja slavi njegovih trideset godina u glazbi", stoji u najavi.

Zucchero je za 8. studenoga najavio izlazak novog studijskog albuma “D.O.C.".

"Glazbeno putovanje i veliko slavlje uz najveće hitove, poput ‘Senza Una Donna‘, ‘Baila‘, ‘Così Celeste‘, ‘Cuba Libre‘, ‘Everybody‘s Got To Learn Sometime‘, ‘Diavolo In Me‘, ‘Il Volo‘, ‘Miserere‘ ili ‘Diamante‘, nastavlja se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 29. listopada 2020., kada će Zucchero prvi put zapjevati u hrvatskom hramu glazbe", poručuju iz Lisinskog.

Ulaznice za veliki glazbeni spektakl u “Lisinskom” krenule su u prodaju 9. listopada.H
Možda ste propustili...

U OKVIRU PROJEKTA RIJEKA 2020 - EUROPSKA PRIJESTOLNICA KULTURE

Krenuo rock-festival "Zvukom preko vode"